Ingezonden persbericht


Shakhtar Donetsk vervangt AS Roma

'Europese topploeg kan verrassing van het Terborg Toernooi worden'

Shakhtar Donetsk uit de Oekraïne is de vervanger van AS Roma op het Terborg Toernooi 2008. De Romeinse sterrenploeg moet op last van de Italiaanse bond meedoen aan play-offs verplichtingen en daardoor het Terborg Toernooi afzeggen.

Hoofd Jeugd Opleiding van Shakhtar Donetsk is de Nederlander Henk van Stee. De Rotterdammer (oud-speler van onder anderen Feyenoord, De Graafschap en Sparta Rotterdam) wordt in de Oekraïne geassisteerd door landgenoot Patrick van Leeuwen. Jan Streuer, oud technisch directeur van Vitesse, is Hoofd Scouting van de club uit het Oostblok.

'Shakhtar Donetsk is één van de betere jeugdteams van Europa', geeft Terborg Toernooi-organisator Rob Gudden aan. 'Zo spelen er bijvoorbeeld acht jeugdinternationals in de ploeg. Het is een goed geoliede machine en kan wel eens de verrassing van het toernooi worden.'

Het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi wordt gehouden op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei 2008 op de velden van Sportcomplex De Paasberg in Terborg. De aftrap van het Terborg Toernooi is vrijdag 16 mei om 16.00 uur met een voorwedstrijd tussen het eerste elftal van voetbalvereniging De Graafschap en het Streekteam Oude IJsselstreek.

KAAK GROEP


. Ajax

. De Graafschap

. Atletico Mineiro (Brazilié)

. Fenerbahçe (Turkije)

VOETBALZONE.NL GROEP


. PSV

. Feyenoord

. FC Porto (Portugal)

. Shakhtar Donetsk (Oekraïne)