Gemeente 's-Hertogenbosch

09-04-2008
Milieupolitie op pad
De milieupolitie controleert of regels in de gemeente goed worden nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan het aanlijnen van honden of het opruimen van hondenpoep. Maar de milieupolitie is er ook om te controleren of het aanbieden van afval goed verloopt.

Bekeuringen
In maart zijn totaal vijftig verbalen uitgeschreven. Daarvan zijn er 23 opgemaakt voor het plaatsen van huisvuilzakken naast de containers. Vier bedrijven zijn bekeurd voor het niet goed of niet zorgvuldig omgaan met hun afval.

Deze maand heeft de milieupolitie ook een hondenactie gehouden. Elf hondenbezitters zijn bekeurd voor het niet bij zich hebben van een goed opruimmiddel. Twaalf mensen kregen een verbaal omdat hun hond niet was aangelijnd. De gegevens van de bekeurde hondenbezitters zijn doorgegeven aan de gemeentelijke belasting om te controleren of de personen hondenbelasting betalen.

De regels (zoals over afval en honden) kunt u terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening deze website onder Bestuur en Organisatie en dan Regelgeving.

Binnenkort voert de milieupolitie nog meer controles uit.