Idols-finalisten op Ferry Maat's CLASSICS IN SOUL 10 april Ahoy

18/03/2008 13:33

New Road Media

Idols-finalisten Nikki, Nathalie en Charlene op
Ferry Maat's CLASSICS IN SOUL 10 april Ahoy

NEW ROAD MEDIA, Nijmegen, 18 maart 2008 - Idols-finalisten Nikki, Nathalie en Charlene zijn te gast op de eerste editie van CLASSICS IN SOUL. Het evenement brengt een feestelijke ode aan het 35-jarig jubileum van het succesvolle radioprogramma 'De Soulshow' van Ferry Maat. Diverse Soulshow-muziekvrienden waaronder Incognito, George Duke vertolken deze avond hun grootste hits en zorgen voor mooie muzikale verassingen. Het vindt plaats op 10 april 2008 in Ahoy Rotterdam. De presentatie is in handen van Humberto Tan. De kaartverkoop is reeds gestart.

Zoals bekend bij het publiek, zijn de zangeressen grote liefhebbers en vertolkers van Soul-, Funk- en Gospelmuziek. Dat ze echter aan het begin van hun carrière al meteen het podium gaan delen met hun favorieten The Trammps, Howard Hewett (Shalamar) en Incognito, hadden Nikki, Nathalie en Charlene niet durven dromen. Deze muzikale grootheden geven de drie zangeressen op deze avond de volle kans te schitteren tijdens weergaloze, unieke duetten.

Met verdere internationale gasten als George Duke, Louis Johnson (Brothers Johnson),Mark King (Level 42) en de Nederlandse Berget Lewis is de eerste editie van CLASSICS IN SOUL bij voorbaat al een succes te noemen. Enkele van hen traden meer dan 25 jaar geleden voor het laatst op in Nederland! Op één avond zie je deze artiesten die werkten met Michael Jackson, Earth Wind & Fire, Miles Davis, Deniece Williams en Quincy Jones. Berget Lewis is niet alleen bekend van samenwerkingen met Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer, maar ook als winnares van het Tv-programma Just The Two Of Us (samen met DJ Edwin Evers). De begeleiding van CLASSICS IN SOUL is in handen van een 20-koppig orkest onder leiding van Stephan Geusebroek (o.a. van De Vrienden van Amstel Live, Gordon & Marco Borsato). Rond het concert verschijnt tevens de unieke 5 cdbox Het Beste Uit de Soulshow Top 100.

Ferry Maat en zijn Soulshow vormen een begrip, niet alleen voor luisteraars, maar ook binnen radioland. Hij is de man die meer dan een generatie DJ's heeft geïnspireerd. Voor zijn verdiensten ontving hij het afgelopen jaar diverse prijzen en awards, waarvan de belangrijksten; de Gouden Harp (uitgereikt door BUMA Cultuur), en de Marconi Oeuvre Award 2007 (radio-vakprijs). De 'Soulshow' met Ferry Maat is te horen geweest bij Radio Noordzee Internationaal, Tros Radio 3, Radio 10, Radio 538 en is nu iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te horen bij Radio Veronica.

CLASSICS IN SOUL - Celebrating 35 years of Ferry Maat's Soulshow Vrijdag 10 april 2008
Ahoy - Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 45,- (arena /staanplaatsen ) 42,50 (ring 1 / zitplaatsen) en 40,- (ring 2 / zitplaatsen)
Zie ook: www.classicsinsoul.com
Kaartverkoop door TICKET SERVICE via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's, GWK's, 0900-300.1250 (0,45 euro p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa Ahoy Rotterdam