Protestantse Kerk in Nederland


Impulsdag Vrouw en Geloof

do 10 april 2008, 10:00 uur - 16:00 uur
Op donderdag 10 april 2008 wordt in Hoorn een vrouw en geloof impulsdag gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Thema: Hou me los, laat me vast!

De organisatie van deze dag is in handen van de oecumenische werkgroep Vrouw en Geloof van het dekenaat Alkmaar en de classis van de Protestantse Kerk.

Hou me los, laat me vast!
Wie laat ik los, wie houdt me vast?
Dat is waar het vandaag om draait: we horen verhalen van moeders, (groot-) ouders, partners, broers en zussen, die noodgedwongen iemand los moeten laten. Een oorzaak kan zijn verslaving. Hoe help je het beste? Soms is dat door iemand los te laten, door hem/haar zijn eigen weg te laten gaan. Hoeveel pijn kan dat doen. Soms is het moeilijk om deze pijn met anderen te delen. Schaamte en schuldgevoel spelen een grote rol. Vooroordelen zijn vaak niet van de lucht, althans dat denk je.

Hierover willen we vandaag met elkaar in gesprek. Herkennen we deze gevoelens en angsten? Ook als we niemand hebben die verslaafd is? We verbinden vandaag de ervaringsverhalen van vrouwen nú met de ervaringsverhalen van vrouwen in de bijbel. In het verhaal van Ruth komen we een sterke vrouw tegen, die trouw is en solidair tot elke prijs. Dan hoop je dat je mensen tegenkomt als Ruth. We horen verhalen: van Ruth, van Ati Witte-Leegwater: ervaringsdeskundige en van Pastor Jos van Steen.

Praktische informatie
Plaats: Het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn Datum: donderdag 10 april 2008
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf 9.30 uur is er koffie. Kosten: EUR 5 tot EUR 12,50 naar draagkracht.
Graag op de dag meebrengen in gesloten envelop.) Lunch: zelf brood meenemen. Wij zorgen voor soep, melk en karnemelk. Voor wie: voor alle geïnteresseerde vrouwen
Opgave: per e-mail naar: secretariaat-dekenaat.hoorn@planet.nl Aantal deelnemers: maximaal 50
Organisatie: werkgroep Vrouw en Geloof van het dekenaat Alkmaar en de classis van de Protestantse Kerk.
Informatie: Dekenaal Centrum Alkmaar: 0229-214941 Louise Kooiman: (0228) 59 29 70