Gemeente Buren


Donderdag en vrijdag geen compost bij AVRI door overdonderend succes compostactie

Donderdag 10 en vrijdag 11 april is er geen compost verkrijgbaar op de milieustraten van Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) in Tiel, Culemborg, Zaltbommel en Geldermalsen. De reden is het enorme en onverwachte succes van de actie, die loopt van maandag 7 tot en met zaterdag 12 april. De verwachting is dat AVRI deze week in totaal 10.000 inwoners van gratis compost voorziet tegenover 2500 inwoners in een periode van anderhalve week in 2007.

Voor de donderdag en vrijdag verwijst AVRI de mensen naar RRT Groenrecycling, 2e Tieflaarstraat 2 in Neerijnen. Daar kan men gratis losse compost halen, die men dan zelf in zakken moet scheppen.

Voor zaterdag 12 april is er wel weer een extra vracht compost besteld. Het is dan ook landelijke compostdag. Er is voor deze zaterdag een extra maatregel genomen: elke bezoeker mag dan slechts één bon inleveren. Deze maatregel is bedoeld om de compost zo eerlijk mogelijk te verdelen.

Voor het eerst kunnen inwoners van de regio Rivierenland per bon (uit de nieuwsbrief Afval & Zo) drie zakken van elk 30 liter compost gratis afhalen. Tot vorig jaar moest men de compost zelf scheppen. Het blijkt dat veel meer inwoners nu de compost in een (kleine) auto of achter op de fiets kunnen vervoeren. De drempel om compost te halen is dus veel lager.

AVRI is blij dat nu ook de `kleine gebruiker' meer baat heeft bij de actie. Daartegenover vindt ze het jammer dat ze op donderdag en vrijdag de mensen moet teleurstellen. Er is echter al flink extra budget voor de actie uitgetrokken.

De openingstijden van de milieustraten in Geldermalsen (Meersteeg 15) en Zaltbommel (Dwarsweg 26), Tiel (Medel, De Riemsdijk 10) en Culemborg (Randweg 7) zijn op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur.