Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 10-04-2008

Poes gedood

ABCOUDE Op de Papehof hebben onbekenden woensdag een poes gedood. Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat de eigenaar het beestje in een plas bloed had gevonden. De poes had ernstig hoofdletsel en er lag een bebloede steen naast het dier. Agenten hebben in de omgeving naar getuigen gezocht, maar tot op heden is niet duidelijk wat er exact gebeurd. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Snelheidscontrole

KAMERIK Op de Ir. Enschedeweg heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Van 07.50 tot 11.00 uur werden 1921 voertuigen gecontroleerd en reden 46 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.

Scooter gestolen onder bedreiging

MAARSSEN Op de Straatweg hebben twee jongens een scooter gestolen van een jonge vrouw, terwijl ze erbij stond. Omstreeks 20.00 uur stond de vrouw met een andere vrouw te praten en een sigaret te roken ter hoogte van het viaduct en Esso-tankstation. Plotseling kwamen twee jongens op een scooter voorbij rijden. De jongen die achterop zat, sprong van de scooter, duwde de 19-jarige vrouw weg en wilde haar scooter afpakken. De vrouw probeerde dit de voorkomen, maar de jongen bedreigde haar met een slagwapen. Hierna reden de verdachten weer weg, ieder op een scooter. De scooter van de vrouw is een zwarte Puch Zip 25 type Millenium.

Signalementen verdachten:

Verdachte 1 (bestuurder): getinte jongen van 17 -18 jaar oud, tussen 165 en 175 cm lang, mager postuur en smal gelaat, zwart kort stekelig haar. Droeg een donker kort jack, lichte jeans.

Verdachte 2: (die achterop zat): lichtgetinte jongen van 17 -18 jaar oud, tussen 170 en 175 cm lang, dik en vadsig postuur, acné in zijn gezicht, platte brede neus, donkere wenkbrauwen. Droeg een zwarte(gewatteerde) lange jas met capuchon en spijkerbroek.

De politie onderzoekt de bedreiging en diefstal. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Of anoniem via M: 0800-7000.

Bromfietser gewond

WILNIS Woensdag 10 april heeft op de Burgemeester Padmosweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist een bromfietser.

Omstreeks 18.25 uur stuitten surveillerende agenten op het ongeval. Omstanders wenkten hen omdat kort daarvoor een aanrijding had plaatsgevonden. Het bleek dat een 37-jarige automobilist uit Wilnis afsloeg naar een oprit en daarvoor moest remmen voor een bromfietser die uit de richting van Wilnis over het fietspad kwam aangereden. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Mijdrecht, remde hard af voor de auto, ging onderuit en gleed door tegen de auto aan. De jongen liep vermoedelijk schouderletsel op en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval en heeft de brommer voor onderzoek in beslag genomen.