Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 10-04-2008

Winkeldiefstallen

UTRECHT De politie heeft woensdag 9 april meerdere verdachten aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Om 13.00 uur werden de agenten gestuurd naar een winkel op het Gildenkwartier waar een 21-jarige inwoner van Utrecht langs de kassa was gelopen met een aantal flesjes aftershave.

De Utrechter werd betrapt en overgedragen aan de politie. Hij deed afstand van de aftershave en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Om 16.00 uur hield de politie een 16-jarige inwoonster van Hilversum aan die bij een winkel op de Oudegracht een set oorsieraden had gestolen. Zij werd betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Zij deed afstand van de oorbellen en werd voor een HALT afdoening doorverwezen. Daarnaast kreeg zij een winkelontzegging. De vader van de minderjarige verdachte werd in kennis gesteld.

Overval

UTRECHT Op woensdag 9 april om 10.25 uur vond bij een winkel op de Draaiweg een overval plaats.

Het slachtoffer, een 39-jarige inwoner van Zeist, werd rond dat tijdstip geconfronteerd met een gemaskerde verdachte die onder dwang van een wapen geld eiste. Na de overdracht van een geldbedrag ging de verdachte ervandoor op een bromfiets.

De politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in maar dit was negatief.

Van de verdachte is een beknopt signalement bekend:
* man

* dik postuur

* met opvallend rond hoofd

* droeg donkere kleding

* vervoerde het geld in een supermarkttas
* verliet de Draaiweg op een klein model bromfiets in de kleur blauw of zwart.

Eventuele getuigen van deze overval wordt verzocht zich in verbinding te stellen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Geen rijbewijs en valse naam

UTRECHT Agenten controleerden op donderdag 10 april rond 04.15 uur een bestuurder op het Zandpad wiens auto niet verzekerd en gekeurd bleek te zijn.

Omdat de man zich verdacht gedroeg en zich niet kon legitimeren twijfelden de agenten aan het bezit van een rijbewijs. De verdachte, een 36-jarige inwoner van Enschede, gaf een vervolgens een naam op die de passagier van de verdachte niet wilde bevestigen op juistheid. Na enig doorvragen gaf de man toe de personalia van een familielid te hebben gebruikt en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Hij werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam en kreeg een proces-verbaal voor de overtredingen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdag 9 april om 09.25 uur een 34-jarige inwoner van Utrecht aangehouden omdat hij verdacht werd van een inbraak in een woning op de Johannes de Bekastraat.

Rond 09.20 uur kregen agenten de melding dat de verdachte had ingebroken in de woning en inmiddels de wijk was ingelopen. Een getuige volgde de verdachte en leidde de agenten naar zijn positie. Op deze aanwijzingen kon de verdachte op de Kievitstraat worden aangehouden.

Hij is ingesloten in het politiebureau en de recherche doet onderzoek.

Auto-inbreker ingerekend

UTRECHT De politie heeft donderdag 10 april om 03.40 uur een 19-jarige Utrechter aangehouden omdat hij even daarvoor een auto-inbraak had gepleegd op de Nicolaas Beetsstraat.

De agenten kregen rond 03.30 uur de melding dat er op de Nicolaas Beetsstraat was ingebroken in een auto. Bij het naderen van de opgegeven locatie zagen zij twee verdachten wegrennen, waarvan er één kon worden aangehouden.

Na onderzoek bleek dat in de directe omgeving een opengebroken auto stond, waarvan het gehele dasboard was vernield en opengebroken. Het navigatiesysteem van de auto was ook losgetrokken, maar hadden de verdachten in hun haast om weg te komen niet mee kunnen nemen.

De aangehouden verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Bedreiging

UTRECHT De politie heeft woensdag 9 april om 19.25 uur een 39-jarige Utrechter aangehouden voor bedreiging van een 31-jarige plaatsgenoot.

De verdachte meldde zich kort voor het tijdstip van de aanhouding bij een zorginstelling op de Oudwijkerveldstraat waar hij de 31-jarige medewerker bedreigde met een mes omdat hij geen eten kreeg. De verdachte was nog in het gebouw aanwezig en werd direct aangehouden. Het mes werd inbeslaggenomen.

De man is ingesloten in het politiebureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een grote verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester Fockema Andrealaan.

Samen met medewerkers van de Verkeerspolitie, een belastingdienst en taxicontroleurs werd het verkeer in de directe omgeving aan controle onderworpen. Bij een roodlichtcontrole op de kruising van de Prins Hendriklaan met de Maliebaan werden 96 (!) fietsers bekeurd voor het negeren van rood licht en 103 bekeuringen werden opgemaakt voor andere overtredingen. 113 Bestuurders werden gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol in hun lichaam maar dit leidde niet tot aanhoudingen.

Verder werden vier personen aangehouden omdat zij gesignaleerd stonden voor een openstaande boete. Hierbij werd 1100 euro aan nog openstaande boetes geïnd.

De belastingdienst controleerde 1660 personenautos, waarbij bleek dat de bestuurders van 24 voertuigen nog openstaande schulden hadden. In totaal ging het hierbij om een bedrag van ruim 17.000 euro, waarbij 2300 euro direct geïnd werd. Twee voertuigen werden in beslag genomen door de belastingmedewerkers.

De eveneens aanwezige ANWB verleende aan bestuurders assistentie bij het vervangen van defecte verlichting. Hierbij ontkwamen vier bestuurders aan een geldboete omdat zij hun defecte verlichting konden herstellen.

Onder invloed

UTRECHT- Naar aanleiding van een ongeval heeft de politie woensdagavond een man aangehouden die te veel alcohol gedronken had.

Een 24-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 21.10 uur op de rechterrijstrook van de

Beneluxlaan uit de richting van het 24 Oktoberplein, ter hoogte van de kruising met de

Bernadottelaan. Links achter hem reed een 30-jarige man uit Utrecht die hem inhaalde aan de rechterkant en vervolgens weer uitweek naar links. Op dat moment wisselde hij van rijstrook zonder de 24-jarige man voor te gaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding.Ter plaatse gekomen agenten namen bij de 30-jarige man een blaastest af waaruit bleek dat hij te veel gedronken had én dat hij een beginnende bestuurder was. De ademanalyse op het bureau wees 460 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fietsendief

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een man aangehouden op verdenking van diefstal.

De 35-jarige man uit Utrecht liep over de Henegouwen met een damesfiets waarvan hij het achterwiel omhoog hield. Surveillerende agenten zagen dit en hielden de man staande. Tijdens de fouillering werden eveneens inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Fietsverlichting

UTRECHT- De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij geen fietsverlichting had.

Omstreeks 23.45 uur werd de 41-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij geen fietsverlichting had. Ook reed de man op de rijbaan. Toen de man zijn legitimatie moest laten zien, fietste hij weg in de richting van de Vondellaan. Hierop werd hij aangehouden door een politieman in burger, die toevallig langs liep. De man heeft bekeuringen gekregen voor het niet hebben van een legitimatiebewijs, fietsverlichting en het niet voldoen aan een vordering.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Op woensdagmiddag heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Een 17-jarige meisje zonder vaste woon en verblijfplaats en een 18-jarige man uit Utrecht, hadden goederen uit een winkel aan het Gildenkwartier genomen zonder deze te betalen. Hierop werden zij aangesproken door winkelpersoneel, die tevens de politie alarmeerde. Het tweetal is aangehouden en in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Aan de Oudenoord heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In de middaguren zijn 904 automobilisten gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 39 automobilisten bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 100 km/u.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Woensdagmiddag heeft de politie aan de St. Jacobsstraat een winkeldief aangehouden.

De 20-jarige vrouw uit Utrecht had omstreeks 15.15 uur goederen uit de winkel genomen zonder deze bij de kassa te betalen. Hierop werd zij aangehouden door agenten en meegenomen voor verhoor. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de kruising Amsterdamsestraatweg met de St. Josephlaan heeft de politie tussen 13.00 uur en 13.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet volgen van verplichte rijrichting en het niet kunnen tonen van rijbewijs. Vervolgens werd de controle vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur op het Oppenheimplein voortgezet. Hier zijn 31 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, één voor niet handsfree mobiel bellen, één voor het niet hebben van een kinderbeveiligingssysteem en een voor het niet kunnen tonen van identiteit bewijs.

Motoragent gewond

UTRECHT Op de kruising Rubenslaan Venuslaan heeft woensdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij een motoragent gewond is geraakt.

Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie de melding dat een motoragent en een automobilist met elkaar in botsing waren gekomen. Het bleek dat de motoragent over de Rubenslaan uit de richting van Fockema Andreaelaan richting Venuslaan reed. Een 43-jarige automobilist uit Huizen reed op dat moment over de Rubenslaan in de richting van de Stadionlaan. Bij de kruising Ina Boudier Bakkerlaan - Rubenslaan - Kranenburgerweg sloeg de automobilist linksaf en zag hij de motoragent over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De politiemotor raakte total loss en de auto raakte zwaar beschadigd. De motoragent brak zijn pols en liep schaafwonden op en is per ambulance naar ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.