Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 10 april 2008

Dronken man beledigt agenten

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede werd woensdag 9 april aangehouden, omdat hij in beschonken toestand overlast veroorzaakte op de Oude Markt in zijn woonplaats. De man beledigde daarbij bovendien een agent.

Op woensdag 9 april werd omstreeks 20.55 uur gemeld dat een dronken man voor overlast zorgde op de Oude Markt in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 25-jarige Enschedeër met een geopend flesje alcoholhoudende drank in zin hand aan. De agenten spraken de man aan en legden uit dat hij een proces-verbaal kreeg, omdat dit niet toegestaan is. Terwijl de agenten bezig waren met uitschrijven van het proces-verbaal, gedroeg de man zich verbaal agressief tegen de agenten. Hierbij schold hij één van de agenten uit, waarop hij werd aangehouden. De 25-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. (08-044896)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Een 34-jarige man uit Enschede werd woensdag 9 april aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt bij een winkel aan de Ir. Schiffstraat in Enschede herhaaldelijk goederen heeft meegenomen zonder te betalen.

Op woensdag 9 april deed een medewerker van een groothandel in levensmiddelen aan de Ir. Schiffstraat aangifte van diefstal. Bij het bedrijf was geconstateerd dat sinds geruime tijd een klant van de winkel bepaalde goederen niet afrekende, terwijl hij de rest van zijn boodschappen wel betaalde. Omstreeks 13.45 uur die middag was de klant opnieuw in de winkel, waarna bleek dat de man opnieuw enkele goederen had meegenomen zonder te betalen.

De man, een 34-jarige Enschedeër, werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De 34-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-044237)

Tweetal aangehouden na diefstal uit kleedkamers

Enschede

Twee 14-jarige jongens uit Enschede werden woensdag 9 april aangehouden, omdat zij uit kleedkamers van verschillende sportverenigingen in Enschede goederen hebben weggenomen. De politie Twente waarschuwt sporters in de regio voor diefstal uit kleedkamers en adviseert geen waardevolle spullen achter te laten in kleedruimtes.

Op zaterdag 5 april deed een 22-jarige man uit Enschede aangifte, omdat uit een kleedkamer van een voetbalvereniging aan de J.J. van Deinselaan goederen waren weggenomen. De politie stelde een onderzoek in naar de diefstal uit de kleedkamer, waaruit bleek dat ook bij andere voetbalverenigingen in Enschede goederen uit kleedkamers waren weggenomen, Naar aanleiding van dit onderzoek werd op woensdag 9 april een tweetal 14-jarige jongens uit Enschede aangehouden. Beide jongens zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie in Twente wil mensen die gebruik maken van gemeenschappelijke kleedruimtes bij sportcomplexen, scholen en dergelijke waarschuwen voor het stijgend aantal diefstallen dat in deze ruimtes gepleegd wordt. In de periode van januari tot en met maart 2008 deden in Twente al ruim 80 benadeelden aangifte bij de politie van diefstal van goederen uit kleedruimtes bij sportcomplexen en dergelijke. In heel 2007 werden 248 soortgelijke aangiftes gedaan. De politie in Twente wil, gezien de schijnbare toename van het aantal incidenten sinds begin dit jaar, de gebruikers van al dan niet gemeenschappelijke kleedruimtes waarschuwen voor de mogelijke risico's op het plegen van diefstal uit deze ruimtes.

De politie Twente adviseert sporters die gebruik maken van kleedruimtes in of bij sportcomplexen, geen waardevolle spullen achter te laten in de ruimtes. Het advies luidt om goederen van waarde, indien mogelijk, mee te nemen of beschermd op te bergen in bijvoorbeeld kluisjes. Hiermee kan in veel gevallen voorkomen worden dat bezittingen worden weggenomen. (08-042819)

11-jarig meisje gewond bij aanrijding

Almelo

Een 11-jarig meisje uit Almelo raakte woensdag 9 april gewond, toen zijn met haar fiets in aanrijding kwam met een 34-jarige automobilist uit Almelo. Het ongeval vond plaats op de Chopinstraat in hun beider woonplaats.

Op woensdag 9 april werd omstreeks 19.30 uur gemeld dat een kind was aangereden door een automobilist op de Chopinstraat in Almelo. Ter plaatse bleek een 11-jarig meisje uit Almelo in aanrijding te zijn gekomen met een 34-jarige automobilist uit Almelo. Uit de verklaring van de 34-jarige bleek dat het meisje over het naastgelegen trottoir was gefietst. Op een gegeven moment was zij vanaf het trottoir plotseling, van achter een geparkeerde bus, de rijbaan op komen fietsen. De 34-jarige kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Bij de aanrijding raakte het 11-jarige meisje gewond aan haar been. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-044854)

Aanrijding na vogelpoep op voorruit

Wierden

Een 71-jarige vrouw uit Middelburg raakte woensdag 9 april gewond, toen zij als inzittende van een auto bestuurd door een 49-jarige man uit Heikant betrokken raakte bij een aanrijding met een 28-jarige automobilist uit Wierden. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Nijverdalsestraat met de Nottermorsweg/Vossenbosweg in Wierden.

Op woensdag 9 april werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Nijverdalsestraat met de Nottermorsweg/Vossenbosweg in Wierden. Ter plaatse bleek, dat een 49-jarige man uit Heikant met zijn auto over de Nijverdalsestraat was gereden in de richting van Nijverdal. De man verklaarde vlak voor de kruising met de Nottermorsweg/Vossenbosweg vogelpoep op zijn voorruit te hebben gekregen, welke hij trachtte te verwijderen met zijn ruitenwissers. Door deze handeling was het zicht van de 49-jarige beperkt, waardoor de man te laat opmerkte dat de verkeerslichten op de kruising op rood stonden. De man remde te laat en kwam daardoor in aanrijding met een 28-jarige automobilist uit Wierden, die de kruising vanaf de Nottermorsweg overstak.

Bij de aanrijding raakte een 71-jarige vrouw uit Middelburg, die als bijrijdster bij de 49-jarige in de auto zat, gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-044832)

Kop-staart aanrijding voor zebrapad

Enschede

Een 42-jarige automobiliste uit Zevenaar raakte woensdag 9 april gewond, toen zij op de Esmarkelaan in Enschede werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Enschede.

Op woensdag 9 april werd omstreeks 11.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Esmarkelaan in Enschede. Ter plaatse bleek een 42-jarige automobiliste uit Zevenaar te zijn aangereden door een 21-jarige automobilist uit Enschede. Volgens een getuige was de vrouw gestopt voor het aldaar gelegen zebrapad, om een voetganger de gelegenheid te bieden om over te steken. De 21-jarige, die achter de vrouw reed, zag te laat dat voor hem geremd werd en botste achterop de auto van de 42-jarige.

Bij de aanrijding raakte de 42-jarige vrouw gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-044606)

tel.: 053-4555588


---- --