Politie Groningen

Twee scholieren verantwoordelijk voor brandstichting op school

Politieonderzoek nagenoeg afgerond

Groningen, 10-04-2008 o Met de aanhouding van twee meisjes van 15 jaar, beiden uit Groningen, heeft de politie de brandstichting op een school aan de Vondellaan opgelost. Het duo, beiden leerling op de betreffende school, kon op grond van getuigenverklaringen worden opgespoord.

De school aan de Vondellaan in Groningen werd op donderdagochtend 20 maart opgeschrikt door een brand in de toiletten. Docenten konden de school snel ontruimen en het vuur blussen. Twee docenten ademden hierbij rook in. Zij moesten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. Een derde docent en een leerling konden ter plekke worden behandeld. De leerlingen van de school moesten voor de rest van de dag naar huis worden gestuurd.

Lijmbolletjes

Beide scholieren werden op 3 april buiten heterdaad aangehouden. Het duo bekende tijdens het verhoor dat zij de brand in de school hadden gesticht. De brand werd met behulp van lijmbolletjes en een aansteker en wc-papier aangestoken. De meisjes gaven aan dat de brandstichting uit baldadigheid was gebeurd, maar dat het uit de hand gelopen was. Door de brand is tussen de 10 en 20 duizend euro ontstaan. Beide scholieren werden direct door de schoolleiding geschorst. Zij zijn niet meer welkom op de school.

De verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 15-jarigen. Beiden zijn vaker met politie en justitie in aanraking geweest. De officier van justitie zal na het ontvangen van het politiedossier een beslissing nemen over de zaak tegen de verdachten. De politie heeft het onderzoek afgerond.