Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (10-04)

BREDA, 10 april 2008

Politie houdt drie woninginbrekers aan

BREDA: Woensdagavond 9 april kreeg de politie melding van een verdachte situatie aan de Distelvlinder. Omwonenden meldden dat drie mannen een woning aan het leeghalen waren, terwijl de bewoners van het bewuste huis afwezig waren. De politie arresteerde drie mannen. Hun buit bestond uit materiaal voor een hennepkwekerij.

Rond 22.00 uur gaven getuigen door dat drie mannen vanuit de woning zakken naar buiten aan het dragen waren. De daders vertrokken vervolgens in een witte bestelbus. Men vertrouwde het niet omdat de bewoners van het huis voor langere tijd in het buitenland verblijven. De woning zou via een verhuurbureau aan onbekenden zijn verhuurd.

Agenten onderschepten de witte bestelbus op de kruising Westerparklaan / Backer en Ruebweg. In de auto vonden de agenten een complete inrichting van een ontmantelde hennepkwekerij. Ook werd er in de auto munitie voor een vuurwapen gevonden. De drie inzittenden van de auto werden gearresteerd, waarna het voertuig in beslag werd genomen. De arrestanten zijn drie mannen afkomstig uit Breda en zijn 19, 23, 23 jaar oud.

Het trio is voor nader onderzoek ingesloten. Inspectie van de woning wees uit dat daar een hennepkwekerij gevestigd was. Het lijkt erop dat de drie verdachten de wietplantage ontmanteld en de inventaris meegenomen. Nader onderzoek en verhoor moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is.

Bellende automobilist vervoert hennep

TETERINGEN: Een telefonerende automobilist kreeg woensdag 9 april proces-verbaal omdat hij dat niet handsfree deed. De situatie deed zich voor op de Oosterhoutseweg. Bij de controle kwam de agent een walm van hennep tegemoet. Onderzoek wees uit dat er in de auto wiet vervoerd werd, en wel 560 gram. De 36-jarige Oosterhouter werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij, na verhoor, een geldboete van 1.100,- opgelegd. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Politie pakt beide ouders op na huiselijk geweld

TETERINGEN: De politie heeft woensdagavond 9 april een echtpaar gearresteerd nadat er sprake was van huiselijk geweld. Het was niet de eerste keer dat de politie vanwege geweld in het gezin moest interveniëren.

Twee minderjarige kinderen belden woensdagavond rond 19.00 uur overstuur aan bij de overburen. Hun ouders hadden ruzie en waren met elkaar aan het vechten, zo gaven de kinderen aan. De gewaarschuwde agenten stelden vast dat het stel ruzie had en de inventaris van hun woning al de nodige schade had opgelopen. Op de vloer lagen allerlei etensresten. Het bleek dat vader en moeder in het bijzijn van hun kinderen ruzie hadden gekregen en elkaar te lijf waren gegaan. Het letsel was weliswaar gering maar de betrokken kinderen waren flink overstuur. De politie had al vaker bij het gezin ingegrepen en mede om die reden werden zowel vader (58) als de moeder (33) gearresteerd. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. De kinderen werden, in afwachting van Bureau Jeugdzorg, tijdelijk bij de overbuurvrouw ondergebracht.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Veelpleger gearresteerd na winkeldiefstal

BREDA: Een 27-jarige veelpleger uit Vught is opgepakt in verzekering gesteld vanwege winkeldiefstal. Dit naar aanleiding van diefstal van een paar spijkerbroeken. De verdachte werd donderdagochtend 10 april opgepakt. Winkelpersoneel van een warenhuis op de Karrestraat betrapte hem op heterdaad. De verdachte probeerde rond 11.30 uur spijkerbroeken te stelen. Hij was met acht spijkerbroeken een pashokje ingegaan en probeerde er een aantal in zijn tas te verstoppen. Na de arrestatie droeg het winkelpersoneel de man over aan gewaarschuwde agenten.

De politie stelde vast dat het om een zeer actieve veelpleger gaat. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer