Socialistische Partij

College wil onderzoek van Inspectie naar Zorggroep Noord

10-04-2008 * Wethouder Jannie Visscher heeft in de commissievergadering Onderwijs en Welzijn toegezegd dat zij de Inspectie voor de Gezondheidszorg zal vragen onderzoek te doen naar Zorggroep Noord. SP-raadslid Ria Rademaker had dit verzoek bij het college neergelegd. Zorggroep Noord kwam eerder in opspraak na klachten van bewoners van de Heijmanslaan en het van Brakelplein over overlast van jongeren die zij daar huisvesten.

De wethouder en alle fracties in de gemeenteraad en delen de zorgen van de SP over de kwaliteit van de geboden zorg door commerciële zorginstellingen. Het doen van onderzoek naar de kwaliteit van zorg is een verantwoordelijkheid van de Inspectie. Rademaker: "De SP hoopt dat een onderzoek door de Inspectie naar Zorggroep Noord er voor zorgt dat de jongeren in de toekomst de begeleiding en zorg krijgen die ze nodig hebben."

Ook gaat het college op verzoek van de SP onderzoeken of er criteria opgesteld kunnen worden bij kamerverhuur om te voorkomen dat situaties als aan het Van Brakelplein en de Heymanslaan in de toekomst kunnen ontstaan. De SP is voorstander van het wonen van kwetsbare jongeren in de wijk. "Ik vind dat wij mogen verwachten van commerciële zorgaanbieders dat zij, net als de andere instellingen in de stad die begeleid wonen-projecten hebben, dit in overleg doen met de gemeente en bewoners van de wijk" aldus Rademaker.