Ingezonden persbericht


DWARS, GroenLinkse Jongeren

Persbericht

DWARS: handtekeningen voor boycot openingsceremonie Beijing

DWARS, de GroenLinkse jongerenorganisatie, heeft vandaag een website gelanceerd waarop Nederlanders een handtekening kunnen plaatsen om zich uit te spreken voor een boycot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking door de Nederlandse regering: www.nietnaardeopeningsceremonie.nl.

De GroenLinkse jongeren zijn van mening dat de Nederlandse regering de openingsceremonie moet boycotten om zo aandacht te vragen voor de schending van de mensenrechten in China en de zorgwekkende situatie in Tibet. 'Het boycotten van de openingsceremonie in Beijing is een krachtig signaal vanuit de Nederlandse regering dat zij de mensenrechtenschendingen in China resoluut afwijzen', aldus Jesse Klaver, voorzitter van DWARS.

De GroenLinkse jongeren hopen dat de komende weken veel Nederlanders hun handtekening zullen plaatsen op www.nietnaardeopeningsceremonie.nl.

DWARS, GroenLinkse Jongeren is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van GroenLinks. DWARS, GroenLinkse Jongeren streeft naar een solidaire, groene en duurzame samenleving. Voor meer informatie over DWARS, GroenLinkse Jongeren kijk op www.dwars.org.

DWARS, GroenLinkse Jongeren is full member van de The Federation of Young European Greens (FYEG)

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht