Ingezonden persbericht


Interxion treedt toe tot The Green Grid

Schiphol-Rijk, 10 april 2008 - Interxion, toonaangevend leverancier van carrierneutrale datacenters en managed services in Europa, is lid geworden van The Green Grid. Dit is een wereldwijd non-profitconsortium van ICT-bedrijven die streven naar een efficiënter stroomgebruik van datacenters en IT-infrastructuren. Evenals andere leden van The Green Grid, waaronder Microsoft, IBM, Avocent en Cisco, ontwikkelt Interxion een strategie waarin het ontwerp en de processen van datacenters energiezuinig uitgevoerd worden.

"Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om namens onze klanten en de gehele branche een proactieve rol te spelen in het energiezuinig ontwerpen en leveren van producten", zegt Dick Theunissen, CMO van Interxion. "Interxion levert alweer zijn vijfde generatie van datacenterontwerpen. Elke generatie is weer efficiënter dan de vorige dankzij een energiebewust ontwerp en de toepassing van nieuwe technologie. Als lid van The Green Grid hebben we een unieke positie om de initiatieven van deze organisatie binnen Europa te ondersteunen. Interxion deelt de kennis en expertise die we hebben opgedaan bij het bouwen van meer dan 42.000 m2 verhoogde vloer, met The Green Grid, zijn leden en onze klanten."

"De ervaring van Interxion in het bouwen en beheren van 24 datacenters in Europa is ontzettend waardevol", zegt Winston Bumpus, een van de directeuren van The Green Grid. "Ze zijn pioniers op het gebied van gestroomlijnde, energiezuinige processen in hun programma. Daarnaast kan Interxion ons als leverancier van datacenterdiensten inzicht geven in de gewoonten en belangen van eindgebruikers. We zien uit naar hun actieve input voor wat betreft specificaties, testsuites en ontwerprichtlijnen."

The Green Grid streeft ernaar om voor elke branche aanbevelingen te doen met behulp van best practices, statistieken en technologie. Dit om de efficiëntie van het energieverbruik van datacenters en zakelijk computergebruik zo veel mogelijk te optimaliseren. Door lid te worden van The Green Grid, helpt Interxion om efficiëntiestandaarden te definiëren en te ontwikkelen voor ontwikkelaars en eindgebruikers van datacenterfaciliteiten en -technologie.

Over Interxion

Interxion is Europees marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten. Vanuit 22 datacenters in elf Europese landen ondersteunt het bedrijf ruim 1.100 klanten, waaronder systems integrators en digitale media-, hosting- en telecommunicatiebedrijven. De netwerkonafhankelijkheid biedt klanten schaalbaarheid, flexibiliteit en kosteneffectieve prestaties. Vanuit de datacenters is er toegang tot veertien belangrijke Europese internet-exchanges en ruim 450 netwerkserviceproviders. De Interxion-datacenters voldoen aan de hoogste redundante ontwerpstandaarden en zijn optimaal beveiligd. Ze zijn voorzien van een 24x7 ondersteuningsnetwerk en krachtige oplossingen met een hoge dichtheid op basis van blade-technologie. Alle Interxion-datacenters opereren volgens een energie-efficiënte ontwerpstrategie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Interxion Nederland BV

Vincent Wammes

Tel.: +31 (0)20 880 7771

E-mail: Vincentw@Interxion.com

www.interxion.com

Progress Communications

Jan Willem Alphenaar

Tel.: +31 (0)20 363 1152

E-mail: janwillem@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl