Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers breidt dienstenportefeuille in opslagsegment uit

Fujitsu Siemens Computers en Quantum ondertekenen serviceovereenkomst voor Scalar tape libraries

Maarssen, 10 april 2008 - Fujitsu Siemens Computers heeft wederom zijn dienstenportefeuille verruimd: vanaf vandaag biedt het bedrijf zijn klanten service aan voor de tape libraries Scalar i500, Scalar i2000 en Scalar 10k van Quantum. Klanten die deze tape libraries aanschaffen bij Fujitsu Siemens Computers of bij de distributiepartners van het bedrijf, kunnen daar nu ook installatie- en onderhoudsdiensten voor de apparatuur krijgen. Het gebruik van de tape libraries in combinatie met de servers of de CentricStor virtuele tape-oplossingen van Fujitsu Siemens Computers bespaart tijd en geld, aangezien klanten slechts een enkel contactpunt nodig hebben voor de complete oplossing. Deze uitbreiding van de dienstenportefeuille van Fujitsu Siemens Computers is te danken aan de onlangs ondertekende Authorized Service Partner-overeenkomst (ASP) met Quantum.

"Deze overeenkomst versterkt onze lange en succesvolle relatie met Quantum en vormt een waardevolle verruiming van ons dienstenaanbod," zegt Dr. Helmut Beck, Vice President Storage bij Fujitsu Siemens Computers. "Veel klanten die onze CentricStor virtuele tape-oplossingen gebruiken, werken ook met Scalar tape libraries van Quantum. Wij bieden hen nu een enkel, centraal contactpunt voor hun volledige oplossing aan, zodat CentricStor nog efficiënter en praktischer wordt."

Scalar tape libraries voor meer prestaties en betrouwbaarheid

Scalar tape libraries met LTO of Magstar tape drives zijn ontworpen als snelle, eenvoudige en hoog beschikbare oplossingen voor de gegevensarchivering van ondernemingen. De tape libraries zijn buitengewoon schaalbaar en modulair, zodat men ze gemakkelijk kan uitbreiden. De Scalar i500 levert capaciteit op maat en is uitbreidbaar van 26 tot 404 LTO cartridges, terwijl de SAN-ready Scalar i2000 tot 3,429 en de Scalar 10k tot 9,582 LTO cartridges ondersteunen. De iPlatform-architectuur en de geïntegreerde management software geven de gebruikers een volledig en totale controle over het back-up proces. Meer informatie vindt u op www.quantum.com.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: <:http:/>www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens Marenthe de Nijs

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)346-550152 Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail : <:mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com E-mail: <:mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl