Gemeente Haren

Groenstructuurplan Dilgt, Hemmen en Essen - Tweede participatiemoment

10/04/2008

Dinsdag 1 april heeft de tweede avond met betrekking tot het Groenstructuurplan voor het gebied Dilgt, Hemmen en Essen plaatsgevonden. De avond had naast een informatief karakter ook het doel de bezoekers mee te laten denken en praten over de invulling van het Groenstructuurplan.

Wat hebben we op de avond gedaan?

In de korte inleiding is een samenvatting gegeven van de eerste avond die plaats had op 5 maart. Aansluitend hierop heeft Mathijs Dijkstra, de landschapsarchitect die in opdracht van de gemeente het groenstructuurplan opstelt, de antwoorden op de vragensessie van de eerste avond toegelicht. Tevens heeft hij drie modellen gepresenteerd. Door middel van een modellenstudie proberen we de mogelijkheden en onmogelijkheden per thema in kaart te brengen. Voor de volgende thema's zijn modellen gemaakt:

* ecologisch model;

* formeel model (voortbordurend op het statige groen in Haren);
* recreatief medegebruik model.

Na het houden van deze presentatie kregen de bezoekers, die waren verdeeld in zes groepen, een vijftal vragen voorgelegd over de modellen. Zo is onder andere per model gevraagd wat de sterke en verbeterpunten waren en wat er ontbreekt. Iedere groep heeft de antwoorden gepresenteerd en toegelicht. De presentatie van de modellen en de antwoorden van de eerste avond kunt u bekijken op de website van de gemeente. Daarnaast kunt u de antwoorden op vragen van de tweede avond hier ook terug vinden.

Hoe gaan we verder?

Met de input van de eerste en tweede participatieavond gaan we een concept groenstructuurplan opstellen. Het groenstructuurplan is geen uitwerking van één van de thema's waarvoor een modellenstudie is verricht. Het plan zal een integraal karakter hebben: hoe geven we invulling aan het groen en water in het gebied om de landschappelijke, natuurlijke en recreatieve waarden te behouden en te versterken. Het conceptplan willen we op de volgende informatieavond aan u presenteren. Een datum voor deze avond is nog niet bekend.