Motordoorslijpers Makita standaard voorzien van waterset


SON, 20080410 -- Gezond en veilig werken is al een aantal jaren een belangrijk aandachtspunt in het beleid van Makita. De motordoorslijpers hebben daarom allemaal een waterset. Dankzij een universele koppeling is het mogelijk deze doorslijpers eenvoudig en snel aan te sluiten op een slang of waterdruktank. Het water voorkomt tijdens het slijpen grote stofwolken, waardoor de gebruiker minder aan schadelijke stoffen wordt blootgesteld.

De toevoeging van de waterset is niet alleen beter en gezonder voor de gebruiker. Ook de machine is gebaat bij de toevoer van water. De motordoorslijpers hebben een drielaags luchtfilter. Deze is opgebouwd uit verschillende schuimlagen van een wisselende dichtheid, een groot papierfilter en een binnenfilter. Het zuivert de lucht voordat deze de motor ingaat. Dit voorkomt beschadigingen aan de motor en cilinderslijtage, waardoor de machine aanzienlijk langer meegaat. Makita zoekt bij de ontwikkeling van de machines continu naar mogelijkheden om de stofoverlast te reduceren.

Minimale trillingen
De motordoorslijpers zijn uitgerust met een krachtige motor en kenmerken zich door een goede balans. Een vrijhangende anti-vibratie aandrijving zorgt voor minimale trillingen. De DPC6410WS weegt 9,7 kg en is daarmee de lichtste motordoorslijper met een doorslijpschijf van 305 mm. De slijpschijf kan zowel in het midden als aan de zijkant van de machine geplaatst worden, waardoor de machine ook gebruikt kan worden voor langs-de-kant-werkzaamheden.

Beton, steen, asfalt
Makita levert de motordoorslijpers standaard met een 305 of 355 mm slijpschijf. De DPC6410WS en de DPC6411WS hebben een 4,5 pk sterke motor met een cilinderinhoud van 64 cc. De motor van de DPC7310WS en DPC7311WS levert 5,7 pk en heeft een cilinderinhoud van 73 cc. Alle machines hebben een onbelast toerental van 4300 toeren per minuut. Dit maakt ze geschikt voor het slijpen van beton, steen en asfalt, maar ook voor het afkorten van stalen profielen in de bouw. Zowel stratenmakers, steenbedrijven, hoveniers, sloopbedrijven, loonbedrijven als aannemers kunnen goed met deze motordoorslijpers uit de voeten. De verschillende accessoires zoals geleidewagens, slijpschijven, filtersets en waterdruktanks maken het assortiment compleet. Zie pagina 176 en 273 van de nieuwe Makita Machines & Accessoires catalogus.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

Fotobijschrift:
- De DPC6410WS met 64 cc motor en 305 mm slijpschijf.
- De slijpschijf kan zowel in het midden als aan de zijkant van de machine geplaatst worden.





Makita Benelux