Socialistische Partij

College maakt excuses aan raad over Westermoskee

10-04-2008 * Op aandrang van de SP heeft het College vandaag haar excuses aangeboden omdat zij de raad niet op de hoogte had gesteld van de verstrekte lening voor de bouw van de Westermoskee. Dit was een zeer omstreden besluit omdat de gemeente hiermee een religie financieel tegemoet kwam en zelfs invloed kon uitoefenen op de koers van een moskee. Toch werd de raad hier destijds niet bij betrokken. Laurens Ivens
SP-raadslid Laurens Ivens is tevreden dat wethouder Van Poelgeest vandaag namens het college excuses maakte. "In de vorige collegeperiode werd er een uiterst dubieuze en rammelende deal gesloten voor de bouw van de Westermoskee, De invloed van de politiek op een religie is iets waar zeer behoedzaam mee omgegaan dient te worden. En financieel gezien was deze deal ook zo lek als een mandje."

Wethouder Van Poelgeest en burgemeester Cohen moesten vandaag in de raad verantwoording afleggen voor hun beleid rondom de Westermoskee. Ivens: "Hieruit kwam duidelijk naar voren dat er veel verkeerde inschattingen gemaakt zijn. Ik heb er bij hen ook op aangedrongen om hier lessen uit te trekken."