Nieuwe voorzitter FNV Jong

10/04/2008 00:01

FNV Vakcentrale

Op donderdag 10 april presenteert FNV Jong zijn nieuwe voorzitter. Tijdens een bijeenkomst in de Westerliefde (terrein Westergasfabriek) in Amsterdam overhandigt Judith Ploegman de voorzittershamer aan haar opvolger Jeroen de Glas. Ook presenteert FNV Jong tijdens de bijeenkomst de nieuwe campagne voor 2008 'Werk & Uiterlijk'.

Jeroen de Glas (30) is afkomstig uit de jeugdzorg. Als achttienjarige in het Noord-Hollandse Hoorn, koos hij er bewust voor om zich in te zetten voor jongeren. Hij heeft maatschappelijk werk gestudeerd. De afgelopen vijf jaar werkte hij als jeugdbeschermer in Amsterdam. Daarnaast volgde hij een studie rechten.

Judith Ploegman was sinds 1 januari 2006 de eerste voorzitter van FNV Jong. Tijdens de bijeenkomst in de Westerliefde neemt Judith Ploegman afscheid. Ze gaat verder als congresadviseur voor de FNV en neemt plaats in de Taskforce Deeltijd Plus. Op donderdag 10 april gaat ook de campagne Werk & Uiterlijk van start met een live performance van het campagnelied 'Ik ben de baas'. De band Van Katoen heeft dit nummer speciaal voor de campagne gemaakt.

FNV Jong is het jongerennetwerk van de FNV en vertegenwoordigt alle FNV-leden van onder de 35 jaar. Zowel binnen als buiten de FNV komt FNV Jong op voor de belangen van jongeren op het gebied van werk, inkomen en zorg.

Judith Ploegman en Jeroen de Glas zijn voorafgaand aan de bijeenkomst van 10 april beschikbaar voor interviews onder embargo tot donderdag 10 april.

Wie? FNV Jong
Wat? Presentatie nieuwe voorzitter FNV Jong, afscheid Judith Ploegman en start Campagne Werk & Uiterlijk
Wanneer? Donderdag 10 april a.s. 16.30 - 20.30 uur
Waar? Westerliefde, Klönneplein 4 - 6 te Amsterdam (terrein Westergasfabriek)

http://www.fnvjong.nl