Rectificatie: Nederland verstevigt samenwerking met Brazilië

Rectificatie: wijziging datum ondertekening: vrijdag 11 april (ipv 10 april)

Nederland en Brazilië gaan nauwer samenwerken op het gebied van gemeenschappelijk cultureel erfgoed, watermanagement, onderwijs, havenlogistiek en biobrandstoffen. In het bijzijn van H.M. de Koningin en President Lula da Silva van Brazilië tekenen beide landen op 11 april een vijftal samenwerkingsovereenkomsten op deze terreinen.

De historische banden tussen Nederland en Brazilië worden met samenwerkingsovereenkomsten verder verstevigd. Brazilië is naast politiek ook economisch een belangrijke partner van Nederland en de Europese Unie. Met 5,15 miljard euro in 2007 is Nederland een van de grootste buitenlandse investeerders in Brazilië, en Rotterdam is de grootste aanvoerhaven voor Braziliaanse producten in Europa.

Namens de Nederlandse regering worden de overeenkomsten getekend door minister Van der Hoeven (Economische Zaken), minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken en Internationaal Cultuurbeleid).

De ondertekening vindt plaats tijdens een seminar in de Oude Zaal van de Tweede Kamer over moderne uitdagingen zoals globalisering, mensenrechten en de verandering van het klimaat. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) treedt op als gastheer.

Noot voor redacties (