Gemeente Dongeradeel



---

Nu beschikbaar: vrije woningbouwkavels

In De Trije Terpen in zuidwest Dokkum

De nieuwste woonwijk van Dokkum De Trije Terpen ligt in het zuidwesten van de stad, naast de bestaande woonwijk de Woudhorne en bij de Woudvaart. In de tweede fase van De Trije Terpen zijn nog diverse vrije kavels voor verschillende woningtypen beschikbaar. Het oppervlak van de nog beschikbare bouwkavels varieert van 565 m² tot 816 m². Hierbij is de verkaveling in deelgebied 8b oeverwoningen van het beeldkwaliteitsplan gewijzigd. Het gaat om de kavels gelegen aan de Rhoderterp aan het water. Oorspronkelijk waren hier 5 forse kavels gepland, nu zijn er 6 kavels gecreëerd.

Verder wordt ook het beeldkwaliteitsplan voor dit deelgebied 8b bedoeld voor (oever-) woningen van een Zweeds/Scandinavisch type iets aangepast. Daardoor zal het op die plek voor de onderste bouwlaag mogelijk worden ook woningen met bakstenen gevels te realiseren, in plaats van alleen gevels van natuurlijk materiaal als hout. Wel moet de gemeenteraad nog met deze aanpassing akkoord gaan.

Door teruggegeven kavels welke eerder in optie zijn geweest worden ook in de eerste fase van het uitbreidingsplan De Trije Terpen nog 4 vrije kavels aangeboden, variërend in oppervlakte van 441 m² tot 1.200 m² . Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Josephina Hofman of Aafke Talma van de afdeling REO, telefoon resp. 0519-298749 / 574442.

Ga naar verkavelingstekening Trije Terpen
Ga naar meer informatie