Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 10 april

* MAN GEWOND BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag om ongeveer twee uur vond een aanrijding plaats tussen twee auto's op het Droogleever Fortuynplein. De beide auto's kwamen uit de Maastunnel en de voorste van de twee moest afremmen voor het verkeerslicht. De ander zag dat vermoedelijk te laat en reed er achterop. De bestuurder van de voorste auto, een 69-jarige man uit Maassluis, klaagde daarna over nekklachten en werd overgebracht naar het Erasmus MC. Beide auto's moesten worden weggetakeld.


* MEISJE OP OVERSTEEKPLAATS AANGEREDEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag om half twee is op de Van Citterstraat een 7-jarig meisje aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto was vermoedelijk te laat met remmen toen het meisje de voetgangersoversteekplaats overstak. Het kind raakte gewond. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.


* WONINGINBRAAK
MAASSLUIS - Bewoners van een woning aan de Sparrendal betrapten dinsdagavond twee jongens op heterdaad bij een woninginbraak. Omstreeks kwart over tien kwamen ze thuis en zagen het tweetal op het balkon bij de buren. De politie werd direct gewaarschuwd. De daders waren op het balkon geklommen en hadden geprobeerd een raam te forceren. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had helaas geen resultaat. De recherche stelt een onderzoek in naar de daders.


* GETUIGENOPROEP NAAR AALEIDING VAN AANRIJDING

ROTTERDAM - Verleden week maandag, 31 maart om ongeveer twaalf uur 's middags, vond een aanrijding plaats op de oversteekplaats aan de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel. Daarbij raakte een 8 jarig jongetje licht gewond. De bestuurder van de auto, een grijze stationwagen, die het jongetje aanreed is daarna doorgereden zonder zich bekend te maken. De politie van het district Oost is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie van het district Oost op telefoonnummer 0900-8844.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdagmiddag twee mannen, van 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Hellevoetsluis, aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Om even voor half vijf passeerde een 25-jarige man op z'n skeelers in de een groep jeugd in de Kerkstraat. Hierbij ontstond een woordenwisseling die ontaardde in een vechtpartij. De man werd geduwd en kreeg klappen, waarna de daders op de vlucht sloegen. In de omgeving werd het tweetal op signalement aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag om half vijf probeerden twee mannen diverse metalen te stelen bij een bedrijf aan de Sluisjesdijk. De twee, een 29-jarige Rotterdammer en een 25-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, zijn aangehouden. De auto van één van hen bleek in een zodanig slechte technische staat te verkeren dat die in beslag is genomen.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN BIJ WONINGINBRAAK

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer twee uur, kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Oldegaarde. Ter plaatse troffen zij bij een woning een ingeslagen ruit aan en een Combiketel die klaar stond om afgevoerd te worden. De daders zijn vermoedelijk gestoord tijdens de inbraak en waren gevlucht. Eén van hen, een 28-jarige Rotterdammer werd op aanwijzing van een getuige aangetroffen in de bossages en een tweede, een eveneens 28-jarige Rotterdammer werd even later door de politie aangetroffen in de Dreisschorstraat. Beiden zijn aangehouden en een onderzoek naar sporen in de woning is ingesteld


* VERKEERSCONTROLE
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben dinsdagmorgen een verkeerscontrole gehouden in de Schoolstraat om de verkeersveiligheid te verhogen. De controle was gericht op: het niet laten oversteken van voetgangers, overschrijding maximum snelheid en parkeren op oversteekplaats. Gisteren heeft men tussen acht en negen uur zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet laten oversteken van voetgangers op een voetgangersoversteekplaats en twee voor het niet dragen van de autogordel.


* POLITIE CONTROLEERT TRANSPORT GEVAARLIJKE GOEDEREN

ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie, onderdeel van het korps Rotterdam-Rijnmond, houdt in de aankomende periode een handhavingsactie in samenwerking met de groep Transport en Milieucontrole van de dienst Waterpolitie (KLPD). Deze actie is gericht op het verhogen van de veiligheid van het transport van gevaarlijke goederen over de nationale en internationale binnenwateren. Met name de aanwezigheid van vervoersdocumenten, tijdens het vervoeren van gevaarlijke stoffen door tankschepen, krijgt tijdens deze actie de nodige aandacht. Uit onderzoek van de bedrijfsprocessensystemen van de Nederlandse Politie is gebleken dat er tijdens het vervoer van gevaarlijke lading veelvuldig vervoersdocumenten aan boord aanwezig zijn die niet aan de eisen, van de zogeheten ADNR, voldoen. Dit is wel wettelijk vereist. Daar bij calamiteiten juist deze documentatie van cruciaal belang is, wordt overgegaan tot deze handhavingsactie. Vanuit het oogpunt van de algemene veiligheid, zowel binnen het Rotterdamse Havengebied alsook binnen het geheel van alle nationale en internationale binnenwateren (veel tankschepen worden beladen binnen het Rotterdamse havengebied) start deze actie in de Rotterdamse havens. De Zeehavenpolitie geeft op deze wijze vorm aan het gericht uitvoeren van handhavingacties, waarbij de bevordering van de (wijk)veiligheid hoog in het vaandel staat. Bij diverse laadterminals, alsmede bij de branchevereniging van terminals, VOW (Verladers Overleg Werkgroep) is aangekondigd dat de handhavingsactie op korte termijn gaat plaatsvinden. Door deze vooraankondiging is het voor betrokkenen nog mogelijk doeltreffende maatregelen te nemen. Wanneer er geen vervoersdocumenten aan boord zijn die aan de gestelde eisen voldoen, zal worden overgegaan tot het toepassen van dwangmiddelen. Het stilleggen van schepen behoort tot de mogelijkheden. Het functioneel Parket van het Openbaar Ministerie te Rotterdam heeft met de uitvoering van de actie ingestemd. De Inspectie Verkeer en Waterstaat is eveneens op de hoogte.


* POLITIE CONTROLEERT NA KLACHTEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft maandagavond een snelheidscontrole gehouden op de Heveringseweg. Aanleiding van de controle waren klachten over te hoge rijsnelheden van buurtbewoners tijdens veiligheidsbijeenkomsten van de gemeente, politie en burgers. Tussen half zeven en acht uur werden twee bestuurders bekeurd zij reden respectievelijk 76 en 102 km/uur waar '60' is toegestaan. Overigens is de rijbaan voorzien van fietsstroken waardoor te hard rijden nog onveiliger is.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
OMMOORD - De politie heeft twee jongens aangehouden die verdacht worden van het veroorzaken van overlast en vernieling. Maandagmiddag rond kwart over drie werden surveillerende agenten aangesproken door een oplettende getuige die gezien had dat twee jongeren een fiets op de metrobaan probeerde te gooien tussen metrostation Prinsenlaan en Schenkel. Ter plaatse zagen agenten de twee verdachte jongens. Na onderzoek en verhoor bleek dat de twee ook bezig waren geweest met het gooien van eieren naar voorbijrijdende metro's. De verdachten zijn aangehouden en hun ouders zijn op de hoogte gebracht dat hun kinderen naar bureau HALT worden doorgestuurd. De twee (een 10-jarige uit Rotterdam en een 11-jarige uit Capelle aan den IJssel) moesten de rommel veroorzaakt door de eieren opruimen.


* BRAND IN KEUKEN
SCHIEDAM - Woensdagmiddag rond drie uur brak er brand uit in de keuken van een woning aan de Parkweg. De brand ontstond vermoedelijk door een frituurpan op een gasfornuis. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond.


* POLITIE ARRESTEERT DRIE VERDACHTEN NA AANTREFFEN DRUGS IN AUTO

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagavond drie Schiedammers (16, 19 en 20 jaar) gearresteerd op de Van Hogendorplaan. Rond kwart over zeven werd de auto staande gehouden voor een controle. In de auto werden 26 joints, een keukenmes en een geldbedrag van een paar honderd euro aangetroffen. De drie inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor in verzekering zijn gesteld.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het staan op een auto. Woensdagochtend rond kwart voor elf kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat een jongen op een auto had gestaan op de Lijstersingel. De 14-jarige Rotterdamse jongen is na onderzoek in de omgeving door agenten op straat aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Hij is doorverwezen naar bureau HALT.


* SCOOTERCONTROLE UITGEVOERD
ROTTERDAM - De politie heeft een scootercontrole uitgevoerd in het kader van de bestrijding van overlast en de verkeersveiligheid. Woensdag van drie uur 's middags tot negen uur 's avonds heeft de politie een scootercontrole uitgevoerd op de Molenwaterweg en het Eudokiaplein. Daarbij hebben politiemensen de volgende overtredingen geconstateerd: rijden op het trottoir (1), te hoge snelheid (9), niet stoppen voor stopbord (1), geen verlichting (1), niet kunnen tonen van kentekenbewijs (3), rijbewijs niet leesbaar (1), niet direct kunnen tonen van rijbewijs (1), niet vastzetten van de helm (1), technische gebreken / geen deugdelijke stuurinrichting (1), voorrem niet werkend (2), geen schokdemper (2), geen helm bij passagier (1), rijden door rood licht (1) en niet de juiste kleur van de verlichting (1). Het kentekenbewijs van de scooter met de niet-deugdelijke stuurinrichting is in beslag genomen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Ververij. In de woning werd een hennepkwekerij met 436 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - In een woning aan de Nieuwe Kerkplaats is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn 182 planten en de apparatuur in beslag genomen. De bewoner, een 23-jarige man, is in de woning aangehouden.


* MAN MET NEPVUURWAPEN ONDERZOCHT DOOR POLITIE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft de woning van een man doorzocht na de melding dat hij een vuurwapen bij zich had. De politie kreeg de woensdagmorgen rond acht uur de melding van een oplettende getuige dat in een ziekenhuis in Capelle aan den IJssel dat iemand een vuurwapen bij zich zou hebben. Dit was gezien toen deze persoon zijn jas aantrok, en uit deze jas was het voorwerp gevallen. Agenten zijn hierop naar het huis van de man gegaan en hebben de deur geforceerd. In de woning aan de Dotterlei vonden ze een nepvuurwapen. De 45-jarige bewoner kwam op dat moment thuis. Hij verklaarde dat hij het piratenpistool (en een piratenpetje) op straat had gevonden en aan zijn zoontje had willen geven. De politiemensen hebben het nepvuurwapen in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE ZWARE MISHANDELING

RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben woensdagavond een 53-jarige man uit Leidschendam gearresteerd voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 28-jarige Rotterdammer, een bekende van hem, te hebben mishandeld na een discussie aan een bar in een sportcentrum aan de Kruisweg. Het slachtoffer kreeg een stomp op zijn oog, viel op de grond en verloor het bewustzijn. Terwijl de Rotterdammer op de grond lag, werd hij nog meerdere malen geschopt tegen zijn hoofd en in zijn gezicht. Met onder meer een hersenschudding en hoofdletsel werd de 28-jarige Rotterdammer overgebracht naar het ziekenhuis. De politie arresteerde de verdachte op de Kruisweg. Hij is in verzekering gesteld.


* POLITIEONDERZOEK NA OVERVAL OP WINKEL
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een overval op een winkel aan de Schiedamseweg. Woensdagavond rond half zes kreeg de politie melding van een overval op een kadowinkel aan de Schiedamseweg. Direct daarop is een onderzoek gestart in de omgeving waarbij ook de politiehelicopter is ingezet. In het onderzoek is kort na de overval een 17-jarige verdachte aangehouden bij metrostation Delfshaven. Na onderzoek en verhoor is de man weer vrijgelaten. De politie onderzoekt de toedracht. Bij de overval is een geldbedrag meegenomen. Voor de politie is het oplossen van overvallen één van de prioriteiten.


* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van koperdiefstal. Donderdagochtend rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat er gestommel te horen was in een pand aan de Zwaerdecroonstraat. De man verklaarde in het afbraakpand te slapen. In de locatie waar hij verbleef, lag ook een grote knipschaar. Bij nader onderzoek werden ook nog door de agenten twee tassen met koperstukken aangetroffen. Bij de 45-jarige Rotterdammer is ook nog een busje CS-gas en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEREN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagavond vijf minderjarige Rotterdammers aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het vijftal, 15 en 16 jaar, gooide op de Zuiderparkweg een bouwlamp met stenen kapot. Het vijftal is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* OVERLASTGEVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van het veroorzaken van overlast. Woensdagavond rond zes uur kreeg de politie melding van omstanders dat er twee overlastgevers waren op de Zwart Janstraat. Ze waren dronken, schreeuwden en vielen dames lastig. Bij het zien van de politiemensen verstopte één van de mannen een blikje bier onder zijn shirt. De twee kregen een bekeuring, maar omdat één van de twee overlast bleef veroorzaken, is de 43-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* POLITIE ALERT OP OVERLAST
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft woensdagavond twee jongeren bekeurd die voor overlast zorgden. Na een melding overlast van jongeren bij metrostation Spijkenisse Centrum. Ter plaatse werd de groep aangesproken op hun gedrag. Een van hen werd aangehouden. Tijdens de surveillance op de Zomerakker zagen politiemensen dat een groep jongeren in meerdere richtingen wegrende. Een van hen dronk een blikje bier en gooide deze op de grond. Hij is aangehouden en bekeurd. De namen van alle betrokken jongeren zijn genoteerd.


* ROODLICHTCONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten heeft politiepersoneel woensdagmiddag van kwart voor vier tot half vijf een rood-lichtcontrole gehouden op de Industrieweg. Hierbij werden elf overtredingen geconstateerd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.


* AANHOUDING VAN STOEPTEGELDIEF
ROTTERDAM - Een 23-jarige man uit Rotterdam is woensdag rond middernacht aangehouden vanwege de diefstal van enkele stoeptegels. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie Rotterdam-West de melding dat ter hoogte van de Willem Beukelszstraat een man tegels naar zijn woning droeg. De gewaarschuwde politiemensen spraken de man hier op aan. De 23-jarige verdachte verklaarde dat hij pas was verhuisd en de twee stoeptegels wilde pakken om zijn nieuwe schotel vast te zetten. De man is overgebracht naar een politiebureau. In overleg met de verdachte zijn de stoeptegels teruggelegd.