Politie Zuid-Holland-Zuid

11/04 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 11-04-2008 o Persberichten district II

VERKEERSCONTROLE
LEERDAM/GORINCHEM Op donderdagmorgen 10 april hebben de wijkpolitie team Vijfheerenlanden en het Verkeershandhavingsteam een verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde op de Tiendweg, Koningin Emmalaan en de Schaikseweg in Leerdam en op de Arkelsedijk in Gorinchem. Eén bestuurder reed 77 km/u waar 50 km/u is toegestaan.Vier andere bestuurders krijgen een boete thuisgestuurd wegens het rijden zonder gordel.

RIJKE BUIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 28-jarige Litouwer met onbekende woonplaats en een 27-jarige Roemeen zijn op 10 april op de Peulenlaan aangehouden. Agenten zagen het tweetal in een auto op de A15 rijden en hielden ze staande voor een controle. In de auto werden naast 92 stuks lipgloss diverse drogisterijspullen aangetroffen, waaronder 13 flesjes eau de toilette, 19 crèmes en zeven pakjes scheermesjes. Alle verpakkingen waren voorzien van beveiligingsmiddelen ter voorkoming van winkeldiefstal. Het tweetal wist geen aannemelijke verklaring te geven voor de grote hoeveelheid spullen en werden aangehouden voor heling. Ze zijn beiden in verzekering gesteld.

LASTPAK AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 29-jarige veelpleger zonder bekende woonplaats is op 10 april op de Hoogstraat aangehouden. De man reed daar op de fiets, wat in dit voetgangersgebied niet mag. Agenten wilden hem aanspreken, maar de man reed gewoon door. Daarop werd de man vastgepakt, waarop hij direct begon te schelden en dreigen. Hij mocht mee naar het bureau en mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

BROMFIETSER LICHTGEWOND
PAPENDRECHT Een achttienjarige vrouw uit Papendrecht is donderdagmiddag 10 april lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Keijzerweg. De vrouw reed op haar bromfiets en wilde vanwege de file op de weg oversteken ter hoogte van de kruising met de Pieter Zeemanlaan. Omdat de baan voor linksafslaand verkeer over het hoofd zag, reed ze aan tegen een personenauto en een busje. Door de bestuurder van één van de betrokken autos, een 45-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, is adequate eerste hulp verleend. De ambulance heeft de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis waar een scheurtje in haar wijsvinger werd geconstateerd.