Politie Zuid-Holland-Zuid

11/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-04-2008 o Persberichten district I

JONGEN VALT MET FIETS
ZWIJNDRECHT Een 9-jarige jongen uit Zwijndrecht is op donderdagmorgen 10 april in de Leeghwaterstraat gevallen met zijn fiets. De jongen raakte op onduidelijke wijze de macht over zijn stuur kwijt, sloeg over de kop en kwam daarbij lelijk ten val. Toen de ambulance ter plaatse kwam bleek dat de jongen flink bloedde door een snee in zijn lip. Hij werd ter plaatse geholpen waardoor een bezoek aan het ziekenhuis overbodig was.

VRACHTWAGEN TE HOOG
DORDRECHT Op donderdagmorgen 10 april bleek de vrachtwagen van een 35-jarige Fransman te hoog. De man wilde op de A16 ter hoogte van het Rijkswaterstaatterrein met zijn voertuig onder een hoogtemeter door, maar reed zich vast.Toen de politie ter plaatse kwam, toonde de man zijn ontheffingspapieren voor 4,20 meter terwijl zijn voertuig na meting 4,23 meter hoog bleek te zijn. De man sprak alleen Frans wat veel onduidelijkheid bracht in zijn verhaal. Agenten namen de man mee naar het politiebureau om via een tolk achter zijn motief te komen. Dit mislukte, omdat de man doofstom bleek. Een Franssprekende politieagent kon de man duidelijk maken dat hij 750 euro boete moest betalen. Omdat de man dat niet bij zich had, werd na een bezoek aan het grenswisselkantoor bij het station in Dordrecht het geld uiteindelijk betaald. De man kon daarop zijn weg weer vervolgen.

DIEFSTAL KOPER
DORDRECHT Op een bouwterrein aan de Laan van London is tussen woensdagmiddag 9 april 15.45 uur en donderdagmorgen 10 april 07.00 uur een koperen waterleiding gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De daders zijn via steigers het pand ingeklommen, hebben de waterleidingen losgetrokken en hebben via het trappenhuis het pand weer verlaten. De politie zoekt getuigen. Heeft u tussen beide tijdstippen iets verdachts gezien of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten in burger hebben op 10 april op de Voorstraat twee meisjes van 14 en 15 jaar aangehouden. De agenten zagen hen in winkels een blikje fris en maandverband meenemen. In hun tassen werden ook drie truitjes en make up aangetroffen, allemaal afkomstig van diefstal. De meiden deden afstand van de spullen en zijn na verhoor naar huis gestuurd.

KEEL DICHTGEKNEPEN
ZWIJNDRECHT Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht is op 10 april op de Wadden aangehouden. Kort daarvoor zou hij een 10-jarig jongetje uit Zwijndrecht op het IJsselmeer de keel hebben dichtgeknepen. Aan deze daad ging een woordenwisseling vooraf. De 10-jarige stond met een vriendje een zakje chips te eten bij het winkelcentrum toen de verdachte op hen afliep en om chips vroeg. De jongen wachtte het antwoord niet en deed een greep uit de zak. Daar waren de jongetjes niet blij mee, waarop de 16-jarige het jongetje bij de keel greep. De jongen vertelde het verghaal aan zijn vader en de politie werd gewaarschuwd. De verdachte werd in de buurt aangetroffen en is in verzekering gegaan.

HELING
DORDRECHT Twee jongens uit Dordrecht van 16 en 17 jaar oud zijn donderdagavond 10 april aangehouden bij het Centraal Station op verdenking van heling. Zij boden via internet onder meer een bijzondere mobiele telefoon aan die op 27 januari was buitgemaakt bij een beroving op de Sisarijs of Sarisgang in Dordrecht. Bij deze beroving was een handtas buitgemaakt door een man van 20 jaar uit Rotterdam en een 23 jarige man uit Dordrecht. Deze mannen zijn daar indertijd voor aangehouden, maar de telefoon werd niet teruggevonden. Die werd enkele dagen geleden op internet te koop aangeboden. Voor de koop werd door de politie afgesproken bij het Centraal Station, waar beide jongens zijn aangehouden toen de telefoon door de verkopers werd getoond. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten en worden verhoord.