Gemeente Leidschendam-Voorburg


Basisschool Nieuw Vreugd en Rust wint voetbaltoernooi

11 april 2008 - Woensdag 9 april is op sportpark t Loo, het jongenselftal van basisschool Nieuw Vreugd en Rust schoolvoetbalkampioen van Leidschendam-Voorburg geworden. In een zinderende finale werd de gedoodverfde kampioen, de Professor Casimirschool, met 3-2 verslagen. Wethouder Rensen reikte de wiselbeker uit aan het winnende team.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de gemeente Leidschendam-Voorburg dat jongenselftallen van alle basisscholen in deze gemeente tegen elkaar uit konden komen. Van de totaal 21 basisscholen in deze gemeente hebben er 18 deelgenomen aan dit zeer geslaagde toernooi. De winnaars van deze eerste editie gingen met twee mooie bekers huiswaarts. Naast de beker voor het behalen van de 1ste plaats, mocht Nieuw Vreugd en Rust ook als eerste de door de gemeente Leidschendam-Voorburg beschikbaar gestelde wisseltrofee mee naar huis/school nemen.

Op woensdag 1 april zullen de meisjesteams tegen elkaar strijden op sportpark Kastelenring. de prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur.

De organisatie van deze toernooien is in handen van vrijwilligers van voetbalverenigingen Forum Sport, Tonegido (Sportpark t Loo) RKAVV en SEV (Sportpark Kastelenring).

Geharmoniseerd beleid
De huidige opzet van het toernooi is het gevolg van het harmoniseren van beleid tussen de twee voormalige gemeenten. Op vele terreinen is inmiddels een geharmoniseerd beleid van de gemeente tot stand gekomen. Met deze eerste gezamenijke schoolvoetbaltoernooien is nu ook op het beleidsterrein Sport deze slag gemaakt.