Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Circus in de Rousseaustraat groot succes

11 april 2008

Afgelopen woensdagmiddag (9 april) is Circus Kristal door stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer uitgenodigd om de opgeknapte speelplek in de Rousseaustraat feestelijk te openen. Dit deden zij samen met kinderen in de buurt. Het circus haalde veel uit de kast om er een leuke dag van te maken.

Op ballen lopen, het spel diabolo en complete goocheltrucs. De kinderen probeerden veel dingen uit en deden fanatiek mee. Drie uur lang konden ze uiteenlopende circusspelletjes doen. Vaders en moeders moedigden hun kinderen aan of zaten te kijken op een bankje in de zon. rousseau.jpg (38 Kb)

Circus Kristal doet dit al jaren. Dimitri van het circus vertelt enthousiast: "Dit is mijn dagelijks werk en ik vind het geweldig om kinderen op deze manier te vermaken". En vermaakt werden ze. Toen het tijd was om ermee op te houden waren de kinderen nog lang niet moe. "Wanneer doen we dit weer?", vroeg één van de deelnemende kinderen.

Aan het einde van de middag ging iedereen voldaan naar huis. "Het was een geslaagde middag, zowel voor de kinderen als de organisatie en we hadden veel geluk met het prachtige weer. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan deze geweldig leuke middag.", aldus Karin Mulder, de organisator van de circusmiddag.

Als bewoners dit circus nog een keer in de straat willen (of als bewoners uit andere buurten dit óók willen), dan kunnen ze dit via een bewonersinitiatief bij het Steunpunt proberen aan te vragen. Jeffrey van het Steunpunt in buurt 5 zegt: "Alle bewoners uit buurt 5 zijn welkom om zich bij ons te melden. Wij kunnen uitleggen hoe zo'n bewonersinitiatief werkt en we kunnen helpen met het aanvragen ervan. Voor alle andere vragen en initiatieven kunnen bewoners hier ook terecht."