Gemeente Amersfoort


Persbericht

Rekenkamercommissie

nummer: 01-2008
datum: 10 april 2008

Rekenkameronderzoek naar leesbaarheid en informatiewaarde jaarstukken afgerond

De Rekenkamercommissie Amersfoort beoordeelt de leesbaarheid van de gemeentelijke jaarstukken als voldoende en de informatiewaarde als matig. Dit is de uitkomst van een Quick Scan die de Rekenkamercommissie de afgelopen periode heeft uitgevoerd naar de leesbaarheid en de informatiewaarde van de gemeentelijke jaarstukken van 2006.

De afgelopen maanden heeft de Rekenkamercommissie de jaarstukken van de Gemeente Amersfoort bekeken met de vraag of deze voor een raadslid met gemiddelde financiële kennis leesbaar zijn en informatiewaarde bevatten. Achterliggende idee hierbij is dat de jaarstukken een middel zijn voor de gemeenteraad om het college van burgemeester en wethouders te controleren.

Leesbaarheid en informatiewaarde
De Rekenkamercommissie heeft als eindoordeel dat de leesbaarheid voldoende is. Op een aantal criteria wordt positief gescoord, maar er zijn ook punten van aandacht. Het oordeel over de informatiewaarde is matig. Op een aantal criteria wordt negatief gescoord en op punten ontbreekt informatie.

De Rekenkamercommissie doet de aanbeveling een verbeterplan te maken voor de jaarstukken. De resultaten van de Quick Scan zijn via een Rekenkamerbrief gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deze brief is in te zien op de website van de Rekenkamercommissie (www.amersfoort.nl/rekenkamer).

Reactie college B&W
Het college heeft bij de Quick Scan de optie om een bestuurlijke reactie te formuleren. Het college heeft te kennen gegeven dat deze reactie nog zal volgen.

Informatie:
mevr. drs. M.P. (Marleen) van den Nieuwendijk, Ambtelijk Secretaris Rekenkamercommissie, 033-469 43 12, rekenkamer@amersfoort.nl, www.amersfoort.nl/rekenkamer


---- --