Ingezonden persbericht



Den Haag, 4 april 2008

Opening tentoonstelling Ithaka mijn huis +
Alle voorstellingen Odysseus uitverkocht!

Vrijdag 11 april om 17.00 uur wordt in het Appeltheater de tentoonstelling Ithaka mijn huis door Aus Greidanus (artistiek leider van Toneelgroep De Appel) geopend.

Vanaf vrijdag 4 april zijn alle 86 voorstellingen van de theatermarathon Odysseus uitverkocht. Als de reprise achter de rug is (eind oktober 2008), hebben bijna 29.000 mensen de voorstelling bezocht.

Tentoonstelling Ithaka mijn huis
Toneelgroep De Appel heeft een twintigtal kunstenaars verbonden aan De Vrije Academie Den Haag uitgenodigd om werk te maken geïnspireerd op de theatermarathon Odysseus. Docent/kunstenaar Peter Otto van De Vrije Academie begeleidt als curator deze kunstenaars bij de opzet van de tentoonstelling. Peter Otto heeft ook een aantal gedetineerden uit het Huis van Bewaring Scheveningen gevraagd om naar aanleiding van Odysseus, (anoniem) een verhaal in woord en beeld te maken over hun verwachtingen van de eigen thuiskomst. Het resultaat, gebaseerd op Odysseus' jarenlange tocht naar huis (Ithaka), is een bijzondere verzameling impressies over terugkeren naar huis. De tentoonstelling is een unieke dialoog tussen de theatermarathon Odysseus, het werk van beeldend kunstenaars en impressies over thuiskomen van gedetineerden. deelnemende studenten/kunstenaars Thomas Ankum, Wim Boer, Gelske Boon, Katrien Breuer, Marlene Defever, Anne-Mie Devolder Viki Esemou, Salimah Gablan, Irene van Hoogdalem, Han Jordaan, Hetty van der Kloot, Mathilde Kuper, Dana Lamonda, Aad Ledeboer, Evi Renieri, Yann Sanders, Ineke Sleeuwenhoek, Rob Steenhorst, Jenne Veenland, Anna van Vliet, Hannah Walraven en Vera Witleer datum za 12 april t/m zo 1 juni 2008
opening vr 11 april 17.00 uur, Appeltheater
kaarten vanaf za 12 april gratis toegang tijdens de pauzes van Odysseus

www.toneelgroepdeappel.nl



Voor de redactie: Als u aanwezig wil zijn bij de opening van de tentoonstelling Ithaka mijn huis, dan kunt u dit telefonisch (070 3523344) of per e-mail doorgeven aan eveline@toneelgroepdeappel.nl.
Voor informatie/foto's: Toneelgroep De Appel, Eveline van Leeuwen, tel. 070 3523344/ eveline@toneelgroepdeappel.nl


postadres Postbus 84260 2508 AG Den Haag
bezoekadres Duinstraat 6 Den Haag
kantoor 070 3523344
kassa 070 3502200
www.toneelgroepdeappel.nl