Gemeente Groningen

Gemeenteraadsleden maken film met mobieltjes voor filmfestival Negen leden van de Groningse gemeenteraad hebben een film gemaakt met mobiele telefoons. De film gaat op 11 april in bioscoop Images in de Poelestraat op het filmfestival Viva la Focus! Dutch Mobile Film Festival in première.

Viva la Focus! is het eerste festival in Nederland waar films, gemaakt met de mobiele telefoon, centraal staan. Het festival op 11 april is de eerste editie. De raadsleden zijn door de festivalorganisatie, het Groninger Forum, uitgenodigd een film met mobieltjes te maken over de stad Groningen, haar inwoners, goede dingen en nog te verbeteren onderwerpen. Op hun beurt zijn de raadsleden door studenten gefilmd, ook met mobieltjes.

Van elke negen gemeenteraadsfracties deed er één lid aan de film mee. Alle minifilms van en over de raadsleden zijn gemonteerd tot één bewegende, verhalende rolprent. De filmende raadsleden zijn: Joop Vogel (CDA), Elco van der Wilt (D66), Annie Postma (GroenLinks), Stephan Antuma (Student en Stad), Michel Marion (SP), Huub van der Heijdt (PvdA), Joost van der Keulen (VVD), Inge Jongman (ChristenUnie) en Geert Spieker (Stadspartij).

Euroborg
De negen filmden onder meer de speciale buslijn die op zondagen bewoners van het Oosterpark naar stadion De Euroborg vervoert, pas afgestudeerden die praten over kansen voor ondernemers in de stad, de schoonmaakactie Lentekriebels en het werken met jongeren. De film van de raadsleden gaat vrijdag 11 april om 12.00 uur in Images in première.

Kijk voor meer informatie op: www.vivalafocus.nl. Gemeenteraadsleden maken film met mobieltjes voor filmfestival