Imtech NV

Published: 07:30 11.04.2008 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech breidt maritiem netwerk in Canada uit

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa en de mondiale maritieme markt) maakt bekend dat het haar maritieme servicenetwerk heeft uitgebreid met twee nieuwe vestigingen in Canada.

In de maritieme markt is Imtech een internationale speler van formaat met bijna 70 internationale servicepunten en vestigingen in Europa, USA/Canada, het Verre en Midden Oosten, Afrika en China. In alle maritieme segmenten - onder meer koopvaardijschepen, passagiersschepen, luxe jachten, marineschepen (bijvoorbeeld fregatten en korvetten), olie- & gasschepen, bagger-, hef- en werkschepen - beschikt Imtech over een sterke positie. Strategisch gezien wenst Imtech haar servicenetwerk verder te versterken, teneinde bestaande klanten op steeds meer locaties van dienst te kunnen zijn en nieuwe klanten aan zich te binden.

In Canada is Imtech via haar maritieme vestiging Radio Holland Canada actief vanuit Vancouver (Brits Columbia, westkust) en Halifax (Nova Scotia, oostkust). Recent heeft Imtech (Radio Holland) nieuwe vestigingen geopend in Montreal (Québec) en St. Catharines (Ontario) in het oosten van Canada. Deze uitbreiding vindt mede plaats in het kader van een global service contract dat is afgesloten met een consortium van scheepseigenaren in De Grote Meren (Great Lakes) en St. Lawrence Zeestraat. Deze consortia beheren gezamenlijk 131 schepen. Het multiple service contract omvat onderhoud, upgrading en integratie van breedband satelliet communicatieapparatuur (inclusief VoIP-telefonie), airtime en andere moderne netwerkoplossingen aan boord. De waarde van deze contracten is ongeveer 6 miljoen dollar. Ook zijn diverse andere servicecontracten afgesloten. Deze contracten maken het mogelijk het aantal vestigingen in Canada uit te breiden en is een springplank voor verdere gewenste groei in Canada. In 2007 en 2008 heeft Imtech in de USA en Canada een aanzienlijke groei doorgemaakt. Vorig jaar bedroegen de opbrengsten in de maritieme markt in deze beide landen ruim 45 miljoen euro.

Recent heeft Imtech al een uitbreiding van haar maritieme servicenetwerk in Zuid-Afrika, Noorwegen en Panama tot stand gebracht, onder meer door overname van het Zuid-Afrikaanse Pertec. Onlangs werd tevens Van Berge Henegouwen, specialist in multimediatechnologie aan boord van luxe jachten, overgenomen.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Pieter Koenders
Manager Corporate Comunications
Telefoon: (0182) 54 35 14 / (06) 55 74 65 85
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu