Gemeente Nijmegen

Nijmegen gooit Kunst op Straat

10/04/2008

Vanaf vandaag gooit Nijmegen de openbare kunstwerken figuurlijk op straat. Kunst kijken kan nu vanachter de PC. Met een druk op de knop lanceerde wethouder Hannie Kunst vanmiddag een nieuw onderdeel van de gemeentelijke website: www.nijmegen.nl/kunstopstraat. Hier zijn alle kunstwerken in de openbare ruimte met toelichting digitaal te bezichtigen.

In Nijmegen is in de loop der jaren een grote collectie kunstwerken in de buitenruimte ontstaan. Deze wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe kunstopdrachten. Deze kunstverzameling van meer dan 400 werken is vanaf vandaag ook digitaal te bekijken op het nieuwe onderdeel van de gemeentelijke website: Kunst op Straat. Daar is informatie te vinden over de kunstwerken, de kunstenaars, het tijdvak waarin de werken zijn gemaakt en de locaties waar de werken zich bevinden. Verder staan er een aantal kunstroutes op, die ook te downloaden zijn.

Met Kunst op Straat wordt de achtergrond van de kunstwerken toegankelijk voor iedereen die daarin is geïnteresseerd.

Na de presentatie van de wethouder namen HAVO-4 leerlingen van Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) vanmiddag direct de digitale kunstdatabase in gebruik voor een schoolopdracht van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming.
Gelijktijdig maakte een groep genodigden onder leiding van Gilde Nijmegen een wandeling langs de Herinneringsroute. Dit is één van de kunstroutes van Kunst op Straat. Deze route voert langs werken die de Tweede Wereldoorlog in herinnering brengen.