Pijnacker-Nootdorp


datum 5 april 2008

Gemeentelijke onderscheiding
Embargo tot vrijdag 11 april circa 21.00 uur

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op vrijdag 11 april een gemeentelijke penning van verdienste uit aan de heer C. Poot. De uitreiking vindt plaats om circa 21.00 uur in de Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.

De heer Poot neemt als vrijwilliger een specifieke plaats in in onze gemeenschap, met name op cultureel en muzikaal terrein.

De heer Poot is al meer dan 50 jaar organist. Begonnen in 1957 als organist van de Zuider-Wester Kerk in Delft maakte hij vervolgens in 1963 de overstap naar de Gerformeerde Kerk in Pijnacker en in 1967 naar de Nederlands Hervormde Kerk van Pijnacker. Van deze kerk is hij tot op de dag van vandaag de vaste organist.

Ook is hij gedurende vele jaren dirigent geweest van talloze koren en zangverenigingen zoals het hervormde mannenkoor, de christelijk gemengde Zangvereniging Hallelujah, het kinderkoor Hallelujah, . het Gereformeerde Evangelisatiekoor, de christelijk gemengde Zangvereniging `Soli Deo Gloria' in Nootdop en dirigent en organist van het `Dubbelmannenkwartet' in de Dorpskerk. Ook is hij medeoprichter/bestuurslid en dirigent geweest van het ouderenkoor `De Schakel' en medeoprichter/ bestuurslid van de eerste muziekschool in Pijnacker. En vanaf 1968 is de heer Poot heroprichter en dirigent van het Pijnackers Mannen Koor. Al deze activiteiten heeft hij op vrijwillige basis al meer dan 40 jaar verricht.

Naast zijn activiteiten op muzikaal gebied heeft hij nog andere activiteiten vrijwillig verricht. Zo is hij bestuurslid geweest van de Vereniging voor Veilig Verkeer in Pijnacker en is hij mede-initiatiefnemer van de politieke partij "Democraten Pijnacker' geweest, waarvoor hij enige jaren in de fractie heeft gezeten. Vanaf 1990 tot opheffing is de heer Poot lid geweest van het bestuur van de `Culturele Kring Pijnacker'.

De heer Poot is iemand die binnen de gemeenschap van Pijnacker-Nootdorp zeer gezien is vanwege zijn buitengewoon grote inzet op genoemde terreinen. Zijn inzet loopt als een rode draad door onze muzikale en kerkelijke gemeenschap en mede dankzij hem konden inwoners in Pijnacker-Nootdorp al meer dan 40 jaar zowel actief als passief genieten van een bloeiend muzikaal aanbod.

Huldeblijken
Op 2 januari 2002 is door de raad de Onderscheidingsverordening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp vastgesteld. Uitgangspunt voor deze verordening is dat de gemeente met gemeentelijke huldeblijken een waardering kan uitspreken voor het werk dat in het belang van de gemeente of de plaatselijke gemeenschap is verricht door een natuurlijk persoon of een rechtspersoon, op maatschappelijk-, cultureel- of sportgebied.