Ingezonden persbericht

Persuitnodiging Utrecht, 07 april 2008

Burgemeester van Leiden H.J.J. Lenferink ontvangt 1e exemplaar
'Van Ziekenhuis naar Café'.

Bij de officiële opening van Olivier op vrijdagmiddag 11 april zal het eerste exemplaar van het boekje 'Van Ziekenhuis tot Café' aangeboden worden aan de burgemeester van Leiden, de heer Lenferink.

Officiële opening Belgisch bier café Olivier Leiden
Op 26 maart is Olivier opengegaan in het voormalig Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht. Een grand café restaurant waar de typisch warme Belgische gastvrijheid centraal staat. Gezien de vele bezoekers is Olivier vanaf de eerste dag een groot succes in Leiden.

Olivier Utrecht
In januari 2007 is een eerste vestiging van Olivier geopend in Utrecht. Hier is het Belgisch bier café gevestigd in de voormalig schuilkerk Maria Minor, aan Achter Clarenburg. Tijdens de verbouwing van de voormalige Kerk naar Olivier ontstond het idee de rijke geschiedenis en de ontwikkeling van een kerk naar horecagelegenheid, vast te leggen. Dit heeft geresulteerd in het boekje; 'Van Kerk tot Cafe.'

Van Ziekenhuis tot Cafe
Het voormalig Elisabeth Ziekenhuis bleek net als de voormalig schuilkerk een evenzo interessante historie te hebben, waarbij vele personen, persoonlijk, betrokken zijn geweest. 10 direct betrokkenen zijn geïnterviewd door Leids historisch schrijfster Annerije van der Vliet en Silvan Schoonhoven, journalist van het Leidsch Dagblad. De verhalen zijn samengebracht in het boekje 'Van Ziekenhuis tot Café'. Op vrijdag 11 april zal de burgemeester van Leiden uit handen van Ruud van Rietschoten, directeur eigenaar van Debuut BV, het eerste exemplaar ontvangen.

SLS wonen
Het beheer van het pand waarin Olivier is gevestigd is in handen van SLS Wonen. SLS Wonen kocht het voormalige Elisabeth ziekenhuis in hartje Leiden in 2001 en redde het daarmee van de sloop. Nadat in september 2005 de bouwvergunning werd afgegeven, begonnen de werkzaamheden. De renovatie was na de zomer van 2007 gereed. De historische en monumentale waarden van het pand zijn behouden en de stijldetails en bouwtechnische elementen zijn zo veel mogelijk in ere hersteld.

Naast Café Olivier zijn de volgende functies in het pand ondergebracht:
* 205 eenkamerappartementen (bestemd voor buitenlandse studenten)
* sport- en ontspanningsfaciliteiten
* congresfaciliteiten
* faciliteiten voor eerstelijnsgezondheidszorg

Locatie: Olivier, Hooigracht 23, Leiden
Datum: Vrijdag 11 april
Tijd: 17.00 - 18.30 uur
Overhandiging 1e exemplaar: 17.15 - 17.30 uur

Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

----------