Gemeente Coevorden

Sport en Cultuur in Coevorder binnenstad

Zondag 13 april bruist het in de Coevorder binnenstad van sportieve en culturele evenementen. Diverse attractieve activiteiten staan er deze middag op het programma:

Start van de Ronde van Drenthe voor dames Deze zondag is Coevorden even het middelpunt van het mondiale dameswielrennen. De absolute wereldtop van het dameswielrennen staat dan aan de start voor de Ronde van Drenthe, waarvan de etappe op deze dag vanuit Coevorden via kasseien en de VAM-berg naar Hoogeveen voert.

Programma:
vanaf 13.00 uur : inschrijving van de rensters op de markt 13.30 uur: start van de wedstrijd vanaf de markt. ca 13.55: premiesprint op de wethouder Hemelweg ca 14.35 uur: passage van de kasseienstrook bij Wezup

In het verlengde van de start van de Ronde van Drenthe staan er voor de jeugd ook diverse ATB-clinics op het programma.

Coevorden in Beeld
De stichting Coevorden 2010 organiseert vanaf 13.30 uur een beeldend evenement in het hartje van de stad. In samenwerking met de Ronde van Drenthe zal er na de start van deze etappekoers een cultureel vervolg worden gegeven aan dit sportspektakel. Diverse beeldende kunstenaars zijn deze middag in de weer met grote ijs- en houtblokken , waaruit prachtige beelden zullen worden vervaardigd. Ook regionale kunstenaars zullen op deze manifestatie aanwezig zijn. In een grote iglo worden voor kinderen en volwassenen diverse workshops georganiseerd.

De manifestatie wordt muzikaal omlijst met optredens van de band Vancouver uit Coevorden. De winkels in Coevorden zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.