Politie Zuid-Holland-Zuid

13/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-04-2008 o Persberichten District II

VERNIELING

HARDINXVELD-GIESSENDAM Drie verdachten zijn aangehouden voor vernieling. De melding kwam op zondag 13 april 2008 rond 03.50 uur dat er een straatnamenbord was vernield bij de Buitendams in Hardinxveld-Giessendam. Een groepje jongeren had dit gedaan. Even later kwam er een tweede melding van vernieling van een ruit aan de Merwedestraat. Agenten begonnen met een onderzoek en vonden het groepje op de Peulenlaan. De signalementen van de drie klopten met die van de melding. De aangehouden verdachten zijn 16, 19 en 23 jaar en komen alle drie uit Hardinxveld-Giessendam.

ALCOHOL
KINDERDIJK Na een ongeval is een 51-jarige autobestuurder uit Nieuw-Lekkerland aangehouden. Hij reed op zaterdagmiddag 12 april 2008 over de Molenstraat in Kinderdijk. Voor hem parkeerde een auto in en hierachter wachtte een ander voertuig. Daar botste de 51-jarige man met zijn bestelbus tegenaan. Uit de blaastest bleek dat de automobilist een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Hiervoor kreeg hij Proces-verbaal.

AANGEBRAND VLEES
LEERDAM Aangebrand vlees heeft gezorgd voor rookontwikkeling in een woning. De melding van de rookontwikkeling kwam op zaterdag 12 april 2008. De bewoners waren niet thuis maar binnen zaten wel een hond en kanarie. De hulpverleners trapten daarom direct de voordeur in en namen de dieren mee naar buiten. Binnen bleek dat er een pannetje met rundvlees op het gasfornuis stond. Na wat ventileren was de stank voor een groot deel verdwenen uit het huis aan de Esdoornstraat in Leerdam. De bewoners kwamen inmiddels ook thuis. Ze waren blij dat hun dieren in veiligheid waren.

HET WEILAND IN
LEXMOND Een auto is in het weiland terechtgekomen. Op zondag 13 april 2008 omstreeks 00.30 uur kwam de melding dat er een auto de dijk was afgereden. Agenten zagen inderdaad het voertuig op zijn kop in het weiland liggen. De bestuurder van de auto was op de dijk opgepikt door een bestelbus. In het onderzoek dat volgde vertelde de bestuurder van deze bestelbus dat hij zojuist inderdaad een verwarde man had meegenomen van de Achthoven in Lexmond. Deze 25-jarige man uit Lexmond vertelde dat hij een ongeluk had gehad met zijn auto. Politiemensen wilden de verdachte aanhouden die zich hieraan probeerde te ontrekken. In het ziekenhuis bleek dat de verdachte door de klap een gekneusde rib en een hersenschudding heeft. Verder had de 25-jarige vermoedelijk teveel alcoholische drank op.

RUZIE
PAPENDRECHT In de Groen van Prinstererstraat in Papendrecht hebben agenten een 30-jarige man uit Papendrecht aangehouden. De politie stelde na een melding op zaterdagavond 12 april 2008 een onderzoek in. De 28-jarige vriendin van de verdachte vertelde dat zij aangifte wilde doen. De melding was dat hij de vrouw naar buiten had gesleept. De vrouw gaf aan dat zij meerdere malen ruzie had gehad met haar vriend en dat de verdachte daar soms geweld bij gebruikte. Agenten namen de man mee naar het bureau.

SLAAN
SLIEDRECHT Een 43-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden. Op zaterdagavond 12 april 2008 kwam de melding dat de verdachte kinderen zou slaan voor bij een supermarkt op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. Agenten hielden daar na het spreken van getuigen de verdachte aan. Deze kreeg zonder reden onenigheid met een groep jongeren. Volgens een 12-jarige jongen uit Sliedrecht maakte de 43-jarige allerlei opmerkingen en uiteindelijk sloeg de verdachte de jongen. De aangehouden verdachte kwam verward over.