Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, maandag 28 januari 2008.

Politieagenten presenteren zich op fiets- en wandelbeurs

OP DE FIETS NAAR BEIJING, 'Bike2Play'!

De twaalf politiemannen en -vrouwen die op 13 april a.s. vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam op hun fiets naar Beijing vertrekken geven aanstaand weekend acte de présence op de fiets- en wandelbeurs in de Amsterdamse RAI. Naast het behalen van de eindstreep in het Olympisch Stadion van Beijing is het doel van deze 12.0000 kilometer lange fietstocht om geld in te zamelen voor Right to Play.

De politieagenten hebben op uitnodiging van de beursorganisatie een stand ingericht waarmee zij aandacht vragen voor het doel van de tocht. Met dergelijke presentaties en media-aandacht hoopt Bike2Play potentiële sponsors te interesseren voor het financiële doel van de tocht: minimaal E 250.000 voor de ontwikkeling door sport en spel voor achtergestelde kinderen over de hele wereld. Het sponsordoel is een enorm bedrag. Het gaat de bikers niet enkel om grote sponsors, ook kleine donaties in eurocenten per kilometer zijn (o.a. via de website: www.bike2play.nl) van harte welkom. Aan het initiatief van de tocht hebben zich grote namen verbonden. Schaatskampioen Johann Olav Koss, burgemeester van Amsterdam Job Cohen en presentator Humberto Tan zijn slechts enkele van de prominenten die als lid van de commissie van aanbeveling het initiatief ondersteunen.

De deelnemers zijn ruim 1,5 jaar volop in de weer met de voorbereidingen. De voorbereiding op zich is al een interessante onderneming voor fietsliefhebbers. Logistieke zaken zoals het plannen van de route, het regelen van slaapplaatsen, voedsel, medicijnen en reservemateriaal zijn uitermate belangrijk voor het welslagen van de missie. Maar natuurlijk gaat een groot deel van de tijd nu ook zitten in het vinden van donateurs van het goede doel. Behoudens deze zakelijke beslommeringen wordt er getraind om op 13 april 2008 fit aan de start, in het Olympisch Stadion te Amsterdam, te verschijnen. Die training beperkt zich uiteraard niet tot rondjes om de kerk, getuige het feit dat één van de deelnemers vorige zomer vanuit Zuid-Frankrijk op zijn tweewieler naar Nederland reisde en een ander al eerdere een tocht van Kaap tot Kaap achter de rug heeft.


---

Noot de redactie:
Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met Peter van der Heiden (06) 13 03 63 37.

Verzoek aan de media:
U ondersteunt dit goede doel enorm door in uw artikel of uitzending de website van Bike2Play www.bike2play.nl te vermelden. Hier is veel informatie te vinden over het verloop van de voorbereidingen, de tocht en het sponsordoel.