Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Informatie- en discussiebijeenkomst ABC-centrumplan, maandag 14 april.

Het college heeft onlangs stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld voor de hoek Korte Dreef Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg, ook wel de C1000-locatie genoemd. De gemeente voert al jaren gesprekken met de eigenaren over opknappen of sloop en nieuwbouw op deze locatie. Omdat alle eigenaren en gebruikers voor een duurzame structurele oplossing zijn en het een prominente centrumlocatie betreft, heeft de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld.

Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat de bebouwing naar achteren wordt geplaatst (op het achterliggende parkeerterrein). Er komt een parkeerkelder, een openbaar plein met een centrale ingang voor toekomstige gebruikers en als de reacties positief zijn; een dorphuis. Het idee van een dorpshuis komt voort uit de centrumvisie die de voormalige raad Driebergen-Rijsenburg in 2005 heeft vastgesteld. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de mogelijkheid van een dorpshuis samen met de Initiatiefgroep Dorpshuis Driebergen nader onderzoeken.

Informatie-/discussiebijeenkomst
Maandagavond 14 april vindt er in Nieuw Salem in Driebergen een openbare informatie- en discussiebijeenkomst voor de raads-/commissieleden plaats. De bijeenkomst heeft als doel om nog voor de formele planvorming de commissie ruimte, raadsleden, inwoners en organisaties te betrekken. De gemeente licht de stedenbouwkundige randvoorwaarden toe en de Initiatiefgroep vertelt over de mogelijkheden van een dorpshuis aan een nieuw dorpsplein. Hierna is discussie mogelijk.

Inloop is vanaf 19.30 uur en om 19.45 uur opent wethouder Robbert Waltmann de avond. Voor meer informatie kijkt u op de gemeentelijke website www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl onder actueel, projecten.

Laatst gewijzigd: 2 april 2008