Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 10 april 2008

Tilburgs congres over innovatie opent met lezing van Microsoft

Lustrumcongres TILEC: 'Market governance and innovation'

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het TILEC, het Tilburg Law and Economics Center van de Universiteit van Tilburg, wordt op maandag 14 april een internationaal congres georganiseerd over hoe markten moeten worden opgezet om innovatie te stimuleren. De keynote speech wordt verzorgd door Carel Maske, Director Competition Law van Microsoft voor Europa . Deelthema's van het congres zijn concurrentie en innovatie en financiering en regulering van innovatie.

Innovatie is van essentieel belang in moderne groeiende economieën. Maar hoe innovatie kan worden gestimuleerd, is allerminst duidelijk. TILEC wijdt zijn eerste lustrumcongres daarom aan het zoeken naar wegen om markten zo op te zetten dat bedrijven meer aan innovatie doen.

Carel Maske van Microsoft zal in de openinglezing uiteenzetten hoe een innovatief bedrijf zijn weg zoekt in de wirward van nationale en internationale regelgeving. In vier sessies komen vervolgens thema's aan de orde als innovatie en concurrentie, intellectueel eigendomsrecht, de financiering van innovatie, investeringskapitaal voor innovatie, innovatie van de financiële markt en nut en noodzaak van het reguleren van innovatie. Deelnemers aan deze sessies, die geleid worden door TILEC-hoogleraren, zijn internationaal vermaarde economen en juristen uit binnen- en buitenland, marktspelers en vertegenwoordigers van Nederlandse en Europese toezichthouders als NZa, AFM en OPTA.

TILEC werd vijf jaar geleden opgericht om complexe vraagstukken van de samenleving aan te pakken die verschillende invalshoeken vereisen. Economen en juristen van de Universiteit van Tilburg creëerden binnen TILEC een vruchtbare vorm van samenwerking, die onder meer uitmondde in het aantrekken van internationale topwetenschappers, beleidsadviezen over thema's als de regulering van de postmarkt, en de oprichting van een Europees netwerk voor onderzoek naar mededingingsrecht en economie.