GroenLinks in de Europese Unie

PERSAANKONDIGING

Joost Lagendijk naar de Verenigde Staten voor promotie van zijn boek

Brussel, 10 april 2008 - GroenLinks-europarlementariƫr Joost Lagendijk geeft op dinsdag 15 april een presentatie van zijn boek Sturen bij de moslimburen bij de Amerikaanse onafhankelijke denktank Brookings in Washington.

Sturen bij de moslimburen (1) is nu vertaald naar het Engels en heet Travels to Europe's Muslim Neighborhood, uitgegeven door Centre of European Policy Studies (CEPS). Aansluitend op de boekpresentatie bij de denktank Brookings is er een discussie over de rol van Europa om de democratie in Turkije, Marokko en Egypte te bevorderen.

Verder spreekt Lagendijk op maandag 14 april op een conferentie over de relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten (2) samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice.

Zijn reis eindigt op woensdag 16 april waar hij spreekt op een lunchbijeenkomst over Turkije met leden van het Congres en zakenmensen op Capitol Hill.


1) Sturen bij de moslimburen. Hoe Europa de democratie kan bevorderen is geschreven door Joost Lagendijk en zijn PvdA-collega Jan Marinus Wiersma en uitgebracht in november 2007


2) Kijk voor meer informatie over de conferentie van de American Turkish Council over de relatie tussen de Verenigde Staten en Turkije op: http://www.the-atc.org/events/c08/

Noot voor de pers:
Voor meer informatie of een exemplaar van Travels to Europe's Muslim Neighborhood:

Anita de Horde
Persvoorlichter Kathalijne Buitenweg & Joost Lagendijk

GroenLinks in het Europees Parlement
Bureau 8G 305
Wiertzstraat
B- 1047 Brussel

Tel: 0032 - 228 414 71
Mobile: 0031 - 6 270 150 80
E-mail: groenlinks-nl@europarl.europa.eu
www.groenlinks.nl/europa