Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (16-08)

11 april 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 14 t/m 20 april 2008

14-04: Burgemeester hijst gemeentevlag bij Jeugdveiligheidsdagen 14-04: Loco-burgemeester `t Hart feliciteert briljanten bruidspaar 17-04: Wethouder Mijnans zet drijfvuilruimers in zonnetje 19-04: Burgemeester en wethouder Lewis openen Kunstroute

Burgemeester hijst gemeentevlag bij Jeugdveiligheidsdagen Burgemeester Salet opent maandag 14 april om 09.45 uur de Jeugdveiligheidsdagen door het hijsen van de gemeentevlag op het terrein van Theater de Stoep aan de Groenoordweg 1. Ook de burgemeesters van de andere gemeenten hijsen hun vlag. De Jeugdveiligheidsdagen op 14 en 15 april vinden voor de zesde keer plaats en zijn georganiseerd door de Politie Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de gemeenten gelegen binnen het district 11 `De Eilanden'. De veiligheidsdagen komen voort uit het School Adoptie Plan dat gegeven wordt in de groepen zeven en acht van de basisschool. In totaal hebben 109 scholen (bijna 3100 leerlingen) zich ingeschreven voor dit evenement.

Loco-burgemeester `t Hart feliciteert briljanten bruidspaar Loco-burgemeester Gert-Jan `t Hart feliciteert maandag 14 april om 16.00 uur echtpaar Kleingeld-Kleinendorst met hun 65-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Kleingeld zijn op 14 april 1943.in Rotterdam getrouwd. Ze hebben twee kinderen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Wethouder Mijnans zet drijfvuilruimers in zonnetje Wethouder Jan Willem Mijnans zet donderdag 17 april vanaf 13.30 uur de schippers van fluisterboot de IJsvogel in het zonnetje bij de nieuwe aanlegsteiger bij het gemaal De leeuw van Putten. De schippers gaan samen met het Waterschap tussen 10.00 en 14.00 uur aan de slag om de Boezem te ontdoen van drijfvuil. De schippers brengen `de vangst' naar het gemaal waar wethouder Mijnans ze bedankt en een aardigheidje aanbiedt. Reinis voert het afval hierna af. Het is het derde jaar dat het Waterschap en gemeente gezamenlijk gaan ruimen.

Burgemeester en wethouder Lewis openen Kunstroute Burgemeester Salet en wethouder Marjolijne Lewis openen zaterdag 19 april om 10.00 uur de Kunstroute in het atelier van Lenie van Well-Bergwerff aan de Schubertstraat 12.
De Kunstroute vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 april. Bijna veertig Spijkenisser kunstenaars zetten van 11.00 tot 17.00 hun deuren open voor belangstellenden om kennis te komen maken met verschillende vormen van kunst. De route en adressen zijn te vinden op de website kunstroutespijkenisse.nl. Een folder is te verkrijgen bij de bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten en tijdens de Kunstroute bij de deelnemers.