Politie Haaglanden

Persberichten 14 april

Haaglanden, 14-04-2008

Lastige klant
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar gedroeg zich maandag 14 april omstreeks 00.30 uur zich vervelend in een horecagelegenheid aan de Papestraat. De eigenaresse verwijderde de klant uit de kroeg. De man kon dit blijkbaar niet verkroppen, want eenmaal buiten bleef hij bezoekers van de kroeg uitdagen via het raam. Daarop kwamen vijf mannen naar buiten, die de vervelende klant begonnen te schoppen en te slaan. Passerende agenten zagen het tafereel, terwijl het slachtoffer inmiddels op de grond lag. Ze hielden de vijf mannen (24, 41, 51 en 53 jaar, allen uit Den Haag) aan voor mishandeling. Voor het slachtoffer werd de ambulance gebeld. Hij was echter zo dronken dat deze niks voor hem kon betekenen. De man was ook te ver heen om nog aangifte te doen.

Ligmotorfiets
Den Haag Op 13 april om 20.45 uur zag een agent een opvallend voertuig achter zich rijden op de Hogewal. Het was een ligfiets, waarvan de bestuurder een helm droeg. Toen de agent het voertuig controleerde, bleek het een verbouwde 125 cc Honda-motor te zijn. De brandstoftank was zelf gemaakt en de voetpedalen waren aan het stuur gefabriceerd. Het voertuig voldeed niet aan de eisen van het voertuigenreglement en werd voor onderzoek in beslag genomen.

Helpende hand
Den Haag De politie liet zich op zondag 13 maart om 17.45 uur in het Scheveningse Bos van haar behulpzame kant zien, toen een dame aan niet meer in staat was verder te wandelen. Ze zat aan een bankje vastgekluisterd, omdat de prothese aan haar onderbeen deels was losgeschoten. Daardoor was deze onbruikbaar geworden. Na haar samen met ambulancepersoneel bevrijd te hebben van haar kunstbeen, namen de agenten haar mee naar huis en hielpen haar een nieuwe prothese te bevestigen.

Kokosnoot
Den Haag Het regende kokosnoten aan de Hoefkade op zondag 13 april omstreeks 16.00 uur toen kinderen op straat speelden met kokosnoten. Een 8-jarig meisje gooide een kokosnoot vanuit een protiek naar beneden, waarna deze op het hoofd van 42-jarige vrouw uit Den Haag belandde. Zij dacht dat het een steen was. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis voor behandeling.

Hennepbomen
Den Haag Agenten belden zondag 13 april aan bij een woning aan de Houtzagerssingel. Een dag eerder roken collegas van hen daar een sterke henneplucht. De 65-jarige bewoner liet de agenten binnen en vertelde hen dat hij vier hennepplanten in zijn huis had staan. Hij liet deze aan de agenten zien, in de overtuiging dat vier planten gedoogd worden. De planten waren alleen zo groot als bomen. De agenten vonden dit geen oogst voor eigen gebruik meer en hielden de bewoner aan. De planten werden door de politie opgeruimd. Per plant was een vuilniszak nodig.

Diefstal nummerplaat
Den Haag Een 28-jarige Hagenaar zag op maandag 14 april net voor 2.30 uur dat de nummerplaat van zijn auto werd gestolen, waarop hij de politie belde. Ter plaatse, op de Laan van Meerdervoort, zag de politie drie jongens die voldeden aan het signalement van de melder. Eén van de jongens, een 19-jarige Hagenaar, stond naast een auto op een omgekeerde nummerplaat. Een andere 19-jarige Hagenaar schopte een bivakmuts, zwarte handschoenen en een zwart petje onder de auto. De derde verdachte, een 20-jarige verdachte, verklaarde dat hij de eigenaar van de auto was. De agenten zagen dat er een kentekenplaat over de originele kentekenplaat was geplakt. De drie verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto, de kentekenplaat, de bivakmuts, de handschoenen en het zwarte petje zijn in beslag genomen.

Met slok op achter het stuur
Den Haag Een automobilist die er slaperig en moe uitzag, moest op zondag 13 april rond 9.40 uur blazen op de Visafslagweg. Vervolgens werd de 29-jarige Hagenaar overgebracht naar het politiebureau, waar hij 645 ugl blies. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Leerlingen Mondriaan helpen de politie
Den Haag Leerlingen van het Mondriaan college hielpen vorige week dinsdag 8 april en donderdag 10 april de politie bij een preventieactie tegen auto-inbraken in de omgeving van het Zuiderpark. Om het aantal diefstallen uit autos tegen te gaan, deelde de groep (25 leerlingen) onder de noemer niets erin, niets eruit in het werkgebied van het Bureau Zuiderpark, 1250 tasjes, flyers en brieven uit aan bewoners van de Veenendaalkade en de Soestdijksekade. Er is huis aan huis aangebeld waarbij het informatiepakket aan de bewoner werd overhandigd. In 2007 werd in het werkgebied van Bureau Zuiderpark ruim 1000 keer ingebroken in personenautos. In 2006 was dat nog 950 maal het geval. Ten opzichte van 2002 is er nog altijd sprake van een substantiële daling (40 %). De politie constateert dat vorig jaar het aantal auto-inbraken voor het eerst sinds jaren weer is toegenomen.

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar raakte zondagavond 13 april omstreeks 23.40 uur gewond toen twee mannen hem bedreigden en zijn woning binnen wilden dringen. De man stapte omstreeks 23.10 uur op de halte Binnentuinen uit buslijn 14 en liep naar zijn woning aan de Godetiaweg. Daar aangekomen werd hij op het moment dat hij zijn voordeur wilde openen, verrast door een onbekende man met een vuurwapen die hem sommeerde de deur te openen. Toen het slachtoffer zich verweerde, werd hij door een tweede man gestoken, waarna beide mannen er vandoor gingen. Ter plaatse gekomen agenten troffen het slachtoffer liggend op de stoep aan. De man werd met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Heeft u iets gezien of gehoord neemt u dan contact op met de recherche van Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Mannen aangehouden met gestolen bromfiets
Den Haag Surveillerende agenten hielden zondagavond 13 april omstreeks 21.45 uur twee Hagenaars aan met een gestolen snorfiets. De agenten zagen de mannen met de snorfiets lopen op de Gunstersteinweg en besloten de mannen te controleren. Tijdens de controle bleek de snorfiets van diefstal afkomstig te zijn en werden beide mannen, 16 en 17 jaar, aangehouden. Tegen het tweetal werd proces-verbaal opgemaakt en de ouders werden in kennis gesteld.

Paaltje staat in de weg
Den Haag Twee Hagenaars van 23 en 24 jaar oud werden zondagmiddag 13 april aangehouden nadat zij op het Speerpunt een paaltje hadden vernield. Ter plaatse gekomen agenten konden het tweetal in de omgeving aanhouden, dankzij een door een getuige opgegeven signalement. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 24-jarige bekende de vernieling. Hij schopte de paal omver, de 23-jarige gaf toe erbij aanwezig te zijn geweest. Als reden gaven de mannen op dat zij stoelen en tafels in hun auto wilden laden en dat zij, door het paaltje weg te halen, met hun auto tot vlakbij de woning konden komen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Den Haag Agenten hielden zondagmorgen omstreeks 09.45 uur een 51-jarige Hagenaar aan nadat hij in hun gezamenlijke woning zijn 33-jarige echtgenote had mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed
Den Haag Een 60-jarige Hagenaar raakte maandagmorgen omstreeks 02.20 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij met drank op achter het stuur zat. Agenten controleerden de man op de Sportlaan en vermoedden dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 600 ugl waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in beslag genomen
Den Haag Een 39-jarige automobilist uit Den Haag werd op zondag 13 april om 14.00 uur betrapt op rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd op de Apeldoornselaan door surveillerende agenten gecontroleerd. Hij was al een aantal keer eerder betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs en daarom werd nu zijn auto in beslag genomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man op gestolen fiets
Den Haag Surveillerende bikers van de politie zagen op zondag 13 april om 12.10 uur een 18-jarige Hagenaar op een fiets zonder slot rijden. Ze besloten de man te controleren en daarbij ontdekten ze dat de fiets gestolen was. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek de Hagenaar een mes bij zich te hebben. De verdachte verklaarde dat hij de fiets van een vriend heeft geleend. De politie onderzoekt de zaak. De man kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole
Voorburg Bij een alcoholcontrole op de Heuvelweg bleken 2 van de 138 gecontroleerde automobilisten teveel te hebben gedronken. De controle vond plaats tussen zondag 13 april te 23.30 en maandag 14 april te 00.45 uur. De beide automobilisten bliezen na hun aanhouding 285 en 485 ugl. De politie heeft proces-verbaal tegen beide autobestuurders opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
Een 23-jarige automobilist uit Delft moest op maandag 14 april omstreeks 01.00 uur een bloedproef ondergaan. De man reed over de Laan van nieuw Oosteinde en bleek bij controle onder invloed van drugs te zijn. Politieagenten troffen een hashpijp, een kleine hoeveelheid cocaïne en een uitgedrukte joint in zijn auto aan. Afhankelijk van de uitkomst van het bloedonderzoek door het NFI zal proces-verbaal tegen de Delftenaar worden opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uur.

Winkeldieven betrapt
Wateringen Personeel van een bouwmarkt op de s-Gravenlandseweg hield op zondag 13 april om 12.10 uur twee mannen aan voor winkeldiefstal. De twee mannen (45 jaar uit Den Haag, en 52-jaar uit Capelle aan den IJssel) waren betrapt toen zij probeerden gereedschap te stelen. De winkeldieven werden overgedragen aan de politie. Zij ontkennen de diefstal. De politie onderzoekt de zaak.

Botsing met vier voertuigen
Zoetermeer Bij een aanrijding tussen vier voertuigen op de kruising Oostweg met de A12 is zondag 13 april om 16.45 uur een 24-jarige vrouw uit Rijswijk licht gewond geraakt. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de kruising enige tijd geblokkeerd. Drie autos moesten worden weggesleept. Hoe de aanrijding tussen de voertuigen precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Zonder rijbewijs op quad
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen twee 14-jarige jongens uit Nootdorp op zondag13 april om 17.50 uur op de Balijbrug op een Quad rijden. De agenten hield het tweetal onderaan de brug staande en vertelden hen dat je voor het rijden op een Quad een rijbewijs nodig hebt. De bestuurder kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van een autogordel. De bijrijder kreeg ook een boete omdat hij geen gordel droeg. De Quad is inbeslaggenomen.

Betrapt met gestolen fiets
Zoetermeer De politie hield op zondag 13 april om 16.50 uur op de Mullensstrook een 16-jarige Zoetermeerse aan op verdenking van diefstal van een fiets. Het meisje was in het bezit van een gestolen fiets. De politie onderzoekt de zaak.