Persberichten Stad Utrecht, 11.25 uur.

Utrecht, 14-04-2008

Man valt met fiets

UTRECHT Op de Vismarkt vond zondagavond een ernstig ongeval plaats, waarbij een man met zijn fiets ten val kwam en gewond raakte.

Een 26-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 20.15 uur met zijn fiets ter hoogte van de Vismarkt. De man wilde uiteindelijk de Vismarkt oprijden maar nam - volgens eigen zeggen - een afslag te vroeg. Hij reed met zijn fiets de trap af en sloeg een aantal keer over de kop. Hij kwam onder aan de werf terecht en liep een ernstige hoofdwond op. De Utrechter werd naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Gestolen fiets aangeboden aan agent

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij aan een agent een fiets te koop aanbood.

Een agent liep omstreeks 22.40 uur in burger naar het centraal station. Onderweg werd de agent aangesproken door een onbekende man, die een fiets te koop aanbood. De agent vertrouwde het niet en belde de meldkamer. De 30-jarige fietsdief uit Rhenen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn gestolen fiets werd in beslag genomen.

Motorrijder gewond

HAARZUILENS Op de Thematerweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen een motorrijder en een personenauto plaats. Hierbij raakte de motorrijder gewond aan zijn been.

Een 42-jarige vrouw uit Utrecht kwam omstreeks 16.15 uur uit de richting van de Schoolstraat en wilde met haar auto een inrit aan de Thematerweg in rijden. Op dat moment zag zij een motorrijder - die uit tegenovergestelde richting - kwam aanrijden over het hoofd.

De 47-jarige motorrijder uit Woudenberg botste tegen de auto op en kwam met motor en al in een sloot terecht. Omstanders hielpen het slachtoffer uit de sloot en brachten hem op de kant. De motorrijder werd met ernstig beenletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Karwijstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 23.55 uur werd een 33-jarige man uit Utrecht gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man wilde niet meewerken en moest geboeid worden afgevoerd naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 320 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Verstoren openbare orde

UTRECHT- Aan de Oranjerivierendreef heeft de politie zondagavond drie jongens aangehouden.

De politie stuurde een groep jeugd aan de Gagelhof omstreeks 18.45 uur weg, voordat zij mogelijk overlast zouden veroorzaken. Even later zagen surveillerende agenten over de Humberdreef een bestuurder op een crossmoter zonder helm rijden. Na een korte achtervolging door een motoragent, stopte de motorrijder op het Gagelhof bij een groep jongelui. Meerdere jongeren hielden de motoragent tegen, waardoor de verdachte met de motor wist te ontkomen.

De belaagde motoragent kreeg hulp van collegas, waarop de groep verdachten uit elkaar vloog. Drie van hen, jongens van 15, 17 en 18 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Alle drie zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde.

Het onderzoek naar de verdachte die er op de motor vandoor is gegaan, wordt voortgezet.

Diefstal motor

UTRECHT- Naar aanleiding van een melding van een autokraak gingen agenten zondagavond rond 21.10 uur poolshoogte nemen op de Rooseveltlaan. Daar zagen zij meerdere jongens bij een motorfiets staan. Bij het zien van de agenten, sprongen de jongens in een naast de motor staande auto en gingen ervandoor. De motor werd achtergelaten en was van diefstal afkomstig. Er bleek geen sprake van een autokraak te zijn.

Agenten gingen achter de vluchtende auto aan. De bestuurder stopte op de Papendorpseweg, waarna meerdere verdachten uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Eén van de verdachten, een 18-jarige jongen uit Utrecht, werd aangehouden. De auto en de motor werden in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Twee andere verdachten, een 18-jarige en een 21-jarige, beide afkomstig uit Utrecht, konden in de loop van de avond worden aangehouden.