Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Branden in Blaricum: Villa brandt uit op Noolseweg

Blaricum, 12-04-2008 o In de nacht van vrijdag 11 april op zaterdag 12 april is aan de Noolseweg in Blaricum een villa uitgebrand. De bewoners zijn direct in veiligheid gebracht. Nog drie branden volgden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Even na 01.00 uur kwam een brandmelding binnen aan de Wallandlaan in Blaricum. Daar bleek geen brand te zijn, maar bij het aanrijden ontdekte de brandweer een woningbrand aan de Noolseweg. Vrij kort daarop werden nog drie branden gemeld en ontdekt. Op de Mosselweg stonden een auto en schuur in brand, op de Meentweg een auto en op de Dorpsstraat brandden vuilcontainers. De brandweerkorpsen van Blaricum, Laren en Huizen hadden de laatste drie branden vrij snel onder controle.

In de woning aan de Noolseweg bevonden zich twee bewoners. Zij werden door omstanders gewekt en naar buiten gehaald. Om 03.07 uur werd het sein brandmeester gegeven. De villa kan als verloren worden beschouwd. In verband met de vonkenregen werden uit voorzorg acht omliggende woningen ontruimd. De bewoners van deze panden konden rond 02.00 uur weer hun woning in.

Gelet op het feit dat de branden snel achter elkaar zijn ontstaan, houdt de politie Gooi en Vechtstreek rekening met brandstichting. Een onderzoek is gestart. Getuigen of personen die meer weten van de branden worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan ook bij Meld Misdaad Anoniem; 0800 7000.