Politie Brabant-Noord

Veroorzaker ongeval met letsel rijdt door, meldt zich later

Oss, 14-04-2008

Zondagavond omstreeks 23.00 uur vond op de Hazenkamplaan een ongeval plaats waarbij een fietser werd aangereden. De bestuurder van een blauwe Volkswagen personenauto reed daarna door zonder te stoppen. Bij het ongeval raakte de 48-jarige Osse fietser gewond. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij kwam er met flink wat kneuzingen en schaafwonden vanaf.

Het slachtoffer fietste op de rijbaan van de betreffende straat komende uit de richting van het centrum. De veroorzaker kwam hem achterop gereden. Deze claxoneerde en passeerde de fietser zeer kort ondanks dat er genoeg ruimte op de weg was. Daarbij werd de man aangereden en kwam ten val. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. Van de auto van de veroorzaker bleef de rechterbuitenspiegel achter. De politie startte een (technisch) onderzoek.

Maandagochtend controleerde een motoragent op de Cereslaan een blauwe Volkswagen personenauto, die de rechterbuitenspiegel mistte. Volgens de bestuurster was dat veroorzaakt in een aanrijding met een andere auto. Achteraf bleek dit verhaal niet te kloppen. Maandagmiddag meldde zich namelijk een 23-jarige man uit Nuland op het politiebureau. Hij bekende zondagavond het ongeval met de fietser te hebben veroorzaakt. Hij verklaarde toen bestuurder te zijn geweest van de door de motoragent gecontroleerde Volkswagen. De wordt verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.