Klanten Technische Unie schenken ¤ 300.000 aan Jantje Beton


Speeltuin krijgt gratis materiaal voor speeltoestellen

AMSTELVEEN, 20080414 -- Op zaterdag 12 april jl. was speeltuin De Spelerij in Dieren het decor voor een feestelijk kinderevenement, georganiseerd door Technische Unie. Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton ontving bij deze gelegenheid een donatie van maar liefst ¤ 300.000. Dit aanzienlijke bedrag is in 2007 bij elkaar gespaard door klanten van de technische groothandel. Daarnaast schonk Technische Unie twee vrachtwagens vol materiaal aan De Spelerij, waarmee deze bijzondere speeltuin nieuwe speeltoestellen kan maken.

Gasten bij het evenement waren klanten van Technische Unie die gespaard hebben voor Jantje Beton, samen met hun kinderen. Acteur, presentator en zanger Edwin Rutten, verzorgde samen met zijn broer Ome Willem een speciaal optreden in het theater van De Spelerij. De kinderen mochten zelf de donatie overhandigen aan Rutten, die ambassadeur is van Jantje Beton.

Jaarlijkse spaaractie
Technische Unie, groothandel in technische installatiematerialen, organiseert sinds haar 125-jarig bestaan in 2005 jaarlijks een spaaractie voor klanten. Bij aankoop van een aantal artikelen sparen zij een jaar lang automatisch punten. De punten worden naar keuze ingewisseld voor cadeau-artikelen of gedoneerd aan een goed doel. Zo werd in 2005 ¤ 180.000 gespaard voor Unicef, in 2006 ¤ 240.000 voor SOS Kinderdorpen en in 2007 dus ¤ 300.000 voor Jantje Beton. Op deze manier wil Technische Unie samen met haar klanten bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, nationaal en internationaal. De spaaractie 2008, met als doel de CliniClowns, is inmiddels van start gegaan.

Jantje Beton blij verrast
Henk Kasbergen, directeur van Jantje Beton, was onder de indruk van het gespaarde bedrag. "Een kwetsbare groep kinderen wordt hiermee een stuk verder geholpen", zegt Kasbergen. "Ik vind het geweldig dat een groothandel als Technische Unie maatschappelijk betrokken bezig is en daarbij ook haar klantenkring mobiliseert." Jantje Beton gebruikt het geld voor het programma `bouwstenen', waarmee onder andere goede behuizingen voor kinderboerderijen, speeltuinen en jeugdclubs worden ondersteund.

Van radiator tot kunst
De Spelerij werd door Technische Unie verrast met twee vrachtauto's vol installatiematerialen die `over datum' zijn. "Wij maken daar kunstobjecten van die kinderen uitdagen om hun fantasie te gebruiken", vertelt Jos Spanbroek, directeur van De Spelerij. "Materialen als radiatoren, gasbuizen en pvc-buizen krijgen zo bij ons een mooi tweede leven!"





Technische Unie