Vertrek Algemeen Directeur Zwitserleven Marco Keim

14/04/2008 08:30

Zwitserleven

Amstelveen, 14 april 2008 - Pensioenverzekeraar Zwitserleven maakt hierbij bekend dat Marco Keim (45) heeft besloten zijn functie als Algemeen Directeur neer te leggen en zijn carrière voort te zetten bij Aegon. Keim wordt Directievoorzitter van Aegon Nederland. De operationele taken van Marco Keim worden tijdelijk overgedragen aan zijn collega-directieleden, Corné van Nijhuis (COO), Ties Tiessen (CFO), Rolf van Woerkom (CMO) en Henk Grevelman (CIO) totdat in zijn opvolging is voorzien.

Marco Keim was sinds 2002 Algemeen Directeur van Zwitserleven. Onder zijn leiding is de pensioenverzekeraar fors gegroeid. In de afgelopen drie jaar steeg het premie-inkomen van Zwitserleven tot euro 1,4 miljard. Daarnaast namen klanttevredenheid en medewerkertevredenheid sterk toe in de periode dat hij de leiding had over Zwitserleven.

In november 2007 is bekendgemaakt dat Zwitserleven wordt overgenomen door SNS REAAL van Swiss Life. Naar verwachting zal de transactie over enkele weken worden afgerond.

Directie van Zwitserleven: 'We betreuren het feit dat Marco heeft besloten zijn functie als Algemeen Directeur van Zwitserleven neer te leggen. Hij heeft veel voor onze organisatie en medewerkers bereikt en betekent. We wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe functie.'