Unieke film en website geven Bush' stormloop naar oorlog in Irak bloot, terwijl conflict zijn zesde jaar binnengaat

14/04/2008 09:06

PR Newswire

BOSTON, April 14 /PRNewswire/ --

- LEADING TO WAR -- Beschikbaar om gratis op internet te bekijken, in 19 talen

LEADING TO WAR is een nieuwe documentairefilm die de 14 maanden durende campagne van de regering-Bush onthult om het publiek over te halen een invasie van Irak te steunen. De film is samengesteld uit zorgvuldig gekozen materiaal van televisienieuws met Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice en andere ambtenaren en kan gratis op internet worden bekeken, met ondertiteling in 19 talen. De film biedt, samen met de website www.LeadingtoWar.com waarvoor uitgebreid onderzoek is gedaan, een sterke nieuwe bron die Bush' oorlogsppad onderzoekt.

LEADING TO WAR, geprezen door de Frankfurter Allgemeine Zeitung als "een onthutsende film," legt de nadruk op hoe ambtenaren van Bush beweringen van een onmiddellijk gevaar hadden gepresenteerd om de Verenigde Staten een oorlog in te slepen. Deze berekenende strategie omvatte gevaren van een nucleair risico en terroristen met biologische wapens. De film documenteert zonder verslag of commentaar de retoriek die het Amerikaanse volk aanwakkerde om een militaire invasie te steunen, ondanks wereldwijde oppositie. De film bevat materiaal van persconferenties, interviews en toespraken.

De prijswinnende regisseur Barry Hershey is in 2005 met het project begonnen. Hij realiseerde zich dat de buitengewone gebeurtenissen die hadden geleid tot de oorlog het best konden worden vertoond door de ambtenaren van Bush in hun eigen woorden te laten zien. De film reflecteert nieuwe mediatrends en is beschikbaar om gratis te downloaden of te streamen op www.LeadingtoWar.com en is ondertiteld in 19 talen: Arabisch, Bahasa, Engels, Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn
(traditioneel/versimpeld), Pools, Portugees, Russisch, Spaans (Latijns-Amerikaans/Castiliaans), Thai, Turks en Vietnamees.

"Voor diegenen die niet zijn onderworpen aan Bush' mediacampagne, mensen in andere landen en toekomstige generaties, zal dit materiaal met name onthullend zijn," zei Hershey. "Met het historisch perspectief en de compactheid van 14 maanden in 72 beknopte minuten biedt de film een unieke gelegenheid om te zien hoe een overheid een oorlog verkoopt aan zijn mensen."

De release van LEADING TO WAR valt samen met het ingaan van het zesde jaar van de oorlog in Irak, waarbij het geweld voortduurt, honderdduizenden zijn verminkt of vermoord en vier miljoen Irakezen hun huizen zijn ontvlucht. De film en de website, http://www.LeadingToWar.com, worden ondersteund op een wereldwijd netwerk van 20.000 servers om internationale kijkers een beterde kwaliteit te bieden.

Website: http://www.LeadingtoWar.com