Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Start eerste zelfbeheerproject in Barendrecht

BARENDRECHT (maandag 14 april 2008) ­ Op zaterdag 19 April zal wethouder Nootenboom in sa- menwerking met omwonenden van de twee binnenpleinen aan de Schokker - Logger de zorg van het groen op zich nemen. De pleinen die momenteel door een aannemer worden gerenoveerd, worden voorzien van planten. Na gedane arbeid zullen de omwonenden om 13.00 uur de pleinen feestelijk openen.

De gemeente Barendrecht wil in het kader van wijkregie samen met bewoners onderzoeken hoe zij de wijken Buitenoord en Binnenland opnieuw kunnen inrichten en aanpassen aan hedendaagse wensen. Het `van gevel tot gevel' herinrichten is een intensief proces en zal daarom enkele jaren in beslag nemen.

Het opnieuw inrichten van de pleinen aan de Schokker en Logger loopt vooruit op dit proces. Bewoners kun- nen hierbij het onderhoud in eigen beheer nemen. De gemeente Barendrecht ondersteunt deze initiatieven door vakinhoudelijke kennis over te dragen. Op deze manier tracht de gemeente Barendrecht in samenwer- king met inwoners plekken te creëren met een eigen identiteit.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht