Persberichten 15/04 ochtend

Regio, 15-04-2008

Noordwijk Zoekactie na vinden afscheidsbrief De politie en de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) hebben maandagavond 14 april een zoekactie gehouden na het vinden van een afscheidsbrief. Deze werd rond 19.20 uur aangetroffen tussen de deurpost van de Noordwijkse Reddingsbrigade aan de Bosweg. De schrijver schreef dat hij er een eind aan zijn leven wilde maken in verband met relatieproblemen en zou bij het lezen van de brief al in de Noordzee liggen. Na kort overleg tussen de NRB en de politie werd besloten een zoekactie op touw te zetten. De NRB zette boten en autos. De politie zocht met drie jeeps het strand en duinen af en zette een helikopter in. Toen om 21.00 uur nog niets gevonden was en het donker begon te worden werd de zoekactie gestopt. De politie heeft de brief voor onderzoek meegenomen.

Warmond Politie onderzoekt beroving De politie doet onderzoek naar de beroving van een 29 jarige vrouw uit Oegstgeest. Dit gebeurde maandag 14 april rond 21.45 uur op het Veerpolderpad het fietspad tussen Warmond en Leiden. De vrouw reed daar met haar fiets toen zij daar stuitte op twee jongens die daar met één bromfiets stonden. De vrouw rook onraad en stopte. Daarop kwam één van de jongens naar haar toe, bedreigde haar, wilde geld zien, doorzocht de zakken van haar jas en ging er uiteindelijk vandoor met haar mobiele telefoon en een sporttas. Beide jongens verdwenen vervolgens in de richting van Leiden.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal of heling fiets De politie heeft maandag 14 april drie mannen uit Leiden aangehouden die in het bezit waren van twee fietsen waarvan er één te boek stond als gestolen. De politie vermoedt dat de andere fiets eveneens is gestolen maar heeft dat nog niet vast kunnen stellen.

Maandagmiddag rond 17.00 uur stond op de Molenwerf een 31 jarige man uit Leiden bij een op 11 februari in Leiden gestolen damesfiets. Volgens de man had hij de fiets voor 65 euro op een rommelmarkt gekocht. De waarde van de fiets ligt hoger. De man had dus kunnen vermoeden dat het geen zuivere koffie was.

Maandagavond rond 20.30 uur reden twee Leidenaars van 20 en 30 jaar op de Kooilaan op een fiets waaraan sporen van diefstal zichtbaar waren. De mannen verklaarden de fiets te hebben geleend. De fiets is voor het onderzoek in beslag genomen. De politie maakt tegen de verdachten proces-verbaal op ter zake diefstal dan wel heling.

Aangifte doen loont! De Leidse politie pakt heling en fietsendiefstal aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie echter de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na stunten op gestolen scooter De politie heeft maandag 14 april een 19 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat deze rond 14.00 uur op het terrein van Mc. Donalds bij het stunten met een scooter een auto had geraakt en er daarna vandoor ging. De scooter waarop hij reed bleek in Duitsland te zijn gestolen. Een 27 jarige man uit Alphen aan den Rijn en eigenaar van de auto waaraan schade was toegebracht, werd door de politie gehoord over zijn verkeersgedrag. Hij zat met zijn vriendin in de auto toen het gebeurde en ging achter de vluchtende scooter aan. Daarbij reed hij over fietspaden, raakte enkele paaltjes en miste enkele fietser op een haar na. Deze zaak wordt verder onderzocht waarbij de politie ook op zoek gaat naar een jongen die bij de aangehouden verdachte achter op de scooter zat.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Een 17 jarige bromfietsster uit Alphen aan den Rijn reed maandag 14 april rond 22.50 uur op het fietspad aan het Dijkslootpad een 63 jarige plaatsgenoot aan. Deze man liep daar zijn hond uit te laten en werd niet gezien door het meisje. De man raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal tegen het meisje op omdat ze daar niet mocht rijden met haar bromfiets.

Alphen a/d Rijn Van mobiele telefoon en sleutels bestolen De politie heeft maandagavond vijf jongens uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Tegen hen zijn verdenkingen dat zij zich rond 20.50 uur schuldig hebben gemaakt aan het belagen van twee plaatsgenoten van 18 en 20 jaar en daarbij een mobiele telefoon en sleutels hebben gestolen. Dit incident gebeurde op de hoek van de Rhenariastraat met de Reigerstraat. De twee liepen daar met hun fiets toen de groep jongens, twee 17 jarigen, een 16 jarige en een 18 en 22 jarige, hen insloten. De twee voelden zich daardoor bedreigd. Na korte tijd vertrok de groep en werd de diefstal ontdekt. 112 werd gebeld en waarna de politie het vijftal snel kon inrekenen. Zij zitten voor het onderzoek nog vast.

Gouda Bedreiger heeft gestolen goed op zak De politie heeft maandag 14 april rond 17.45 uur een 17 jarige jongen uit Amsterdam aangehouden voor het bedreigen van een 51 jarige man uit Waddinxveen. De bedreiging vond plaats in een school aan de John Mottstraat. Daar was de man bezig was met schoonmaakwerkzaamheden en trof de Amsterdammer in de school aan. Hij wees hem de deur wat zich even later herhaalde toen hij weer in de school liep. De Amsterdammer werd kwaad en bedreigde de man zowel met een mes als verbaal. De man belde onmiddellijk 112. De jongen liep weg maar kon even later in de kraag worden gevat. De politie trof in zijn bezit enkele pasjes en een i-pod die in september vorig jaar van een voetbalveld aan de Sportlaan waren gestolen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Onderzoek naar mogelijke mishandeling De politie doet onderzoek naar de mogelijke mishandeling van een 39 jarige man uit Gouda. Maandagavond 14 april kreeg de politie rond 19.45 uur een melding dat er aan de F.W. Reitzstraat een man in het water zou liggen. De politie trof daar een man aan die slecht aanspreekbaar was en in het gezicht gewond was. Voor onderzoek en behandeling van zijn verwondingen werd hij overgebracht naar een ziekenhuis. Daar vertelde hij de agenten dat hij meerdere biertjes op had, dronken was en ergens van zijn fiets was geslagen door iemand met een scherp voorwerp. Verder wist hij zich nog niets te herinneren.