Gemeente Maassluis

Watch Out: extra oren en ogen op straat

Wacht Out Maassluis

Het project Watch Out dat per 1 april jongstleden is gestart, is een samenwerking van de gemeente Maassluis, afdeling Sociale Zaken, de Service Dienst Werk, woningbouwvereniging Maasdelta en de politie. Het is een werkgelegenheidsproject, maar draagt tevens bij aan de veiligheid in Maassluis. In het project worden acht uitkeringsgerechtigden opgeleid tot beveiligingsmedewerker.

Het project Watch Out is een werkgelegenheidsproject, waarin mensen met een uitkering worden opgeleid tot beveiligingsmedewerker. Voor dit project zijn op dit moment acht mensen geselecteerd. Alle deelnemers binden zich voor minimaal één jaar aan dit opleidingstraject. Om ervaring op te doen, worden zij naast een dag op school in de praktijk ingezet. Onder begeleiding van Service Dienst Werk (SDW), die soortgelijke projecten in Vlaardingen en Rotterdam succesvol heeft uitgevoerd, gaan zij surveilleren in een aantal wijken in Maassluis. Vooralsnog is gekozen voor de wijken Componistenbuurt, Vogelbuurt, Koningshoek en Burgemeesterswijk.

Herkenbaar aan een oog achterop hun pak, lopen de medewerkers van Watch Out tussen 15.00 en 23.00 uur in de bovenstaande wijken. Daarnaast zijn zij ook in de weekenden op deze tijdstippen in de genoemde wijken aanwezig.

Watch Out wordt ondersteund door de politie regio Rotterdam Rijnmond. De politie bespreekt bij aanvang van iedere nieuwe werkdag de stand van zaken in de wijk met de surveillanten. Een surveillancewagen blijft in de buurt om de medewerkers van Watch Out, waar nodig te ondersteunen.

De medewerkers van Watch Out hebben zelf geen politiebevoegdheden. Zij zullen als de ogen en oren van de politie fungeren. Op deze manier werken zij en de politie nauw samen. De gemeente Maassluis is trots op de inzet van de betrokken partijen en hoopt het project, na een positieve evaluatie van de eerste ervaringen, volgend jaar uit te breiden.