Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

PvdA wil ook na herstructurering jongerencentrum in Delftwijk

De PvdA wil dat er ook na de herstructurering van Delftwijk ruimte is voor een jongerencentrum als Flinty's Noord. Er zou daarom in de bouwplannen voor deze wijk ruimte voor zo'n voorziening moeten worden gereserveerd, bijvoorbeeld in de buurt van het nieuwe wijkpark. Omdat in de huidige plannen nog onduidelijk is of hier ruimte voor is hebben de PvdA-raadsleden Marijke Lodeweegs en Jeroen Fritz schriftelijke vragen gesteld.

Maandag 7 april bracht de PvdA-fractie een bezoek aan het Marsmanplein in Delftwijk. Hierbij werd onder meer het nieuwe jongerencentrum Flinty's Noord bezocht. PvdA-raadslid Marijke Lodeweegs: "Flinty's Noord is een groot succes en blijkt te voorzien in een grote behoefte in dit deel van de stad. Tijdens ons bezoek bleek dat zowel de jongeren als ook de buurtbewoners enthousiast zijn over het nieuwe jongerencentrum, en willen dat zo'n voorziening ook na de herstructurering in de wijk terugkeert".

Flinty's Noord zit nu tijdelijk in een pand dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. In de herstructureringsplannen voor Delftwijk is voor zover bekend echter nog niet voorzien in een nieuwe locatie voor het jongerencentrum. PvdA-raadslid Jeroen Fritz: "De PvdA wil dat er, ook na de herstructurering, voldoende voorzieningen voor jongeren beschikbaar zijn in Delftwijk. Een jongerencentrum zoals Flinty's Noord voldoet daaraan. Zo'n voorziening zou dan ook in de wijk moeten terugkeren. Ons lijkt het nieuw aan te leggen wijkpark of de directe omgeving daarvan een geschikte locatie. Ook de wijkraad ziet dat zitten".

De PvdA wil nu van het College van B&W weten in hoeverre er in de herstructureringsplannen voor Delftwijk ruimte is voor zo'n jongerencentrum en welke mogelijkheden er zijn om zo'n jongerenvoorziening alsnog aan de plannen toe te voegen.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Bijlage:

Datum: 15 april 2008
Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO
Onderwerp: Jongerenvoorziening Delftwijk na herstructurering

Geacht College van B&W,

De PvdA-fractie verzoekt u om schriftelijke beantwoording van onderstaande vragen conform artikel 38 Reglement van Orde.

Maandag 7 april bracht onze fractie een bezoek aan het Marsmanplein. Daar bezochten wij het nieuwe jongerencentrum Flinty's Noord. Daarna hadden wij een gesprek met buurtbewoners en winkeliers. Hierbij bleek ons dat zowel de jongeren als ook de buurtbewoners enthousiast zijn over het nieuwe jongerencentrum, en willen dat zo'n voorziening ook na de herstructurering in de wijk terugkeert. Er heerst echter onduidelijkheid over de mogelijkheden hiervoor.

Flinty's Noord is een groot succes en blijkt te voorzien in een grote behoefte in dit deel van de stad. In Delftwijk is vraag naar meer voorzieningen voor jongeren. Bij het opstellen van het wijkcontract werd een voorziening voor jongeren als hoogste prioriteit genoemd. Bij de herstructurering van Delftwijk worden veel nieuwe huur- en koopwoningen gebouwd, waarvan veel geschikt zijn voor gezinnen. De verwachting is dan ook dat er behoefte zal blijven aan voorzieningen voor jongeren in de wijk.

Flinty's Noord zit nu tijdelijk in een pand dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. In de herstructureringsplannen voor Delftwijk is (voor zover ons bekend) echter nog niet voorzien in een nieuwe locatie voor het jongerencentrum. Wel wordt een "activiteitenplek voor jongeren" als een mogelijkheid in het nieuwe wijkpark genoemd.

De PvdA wil dat er, ook na de herstructurering, voldoende voorzieningen voor jongeren beschikbaar zijn in Delftwijk. Een jongerencentrum zoals Flinty's Noord voldoet daaraan. Zo'n voorziening zou dan ook na de herstructurering in de wijk moeten terugkeren.

Om duidelijkheid te verschaffen over in hoeverre dit in de plannen wordt meegenomen en welke mogelijkheden hiervoor bestaan willen wij u de volgende vragen stellen:

1. Bent u met ons van mening dat een jongerenvoorziening zoals Flinty's Noord ook na de herstructurering in Delftwijk zou moeten terugkeren? Zo nee, waarom niet?

2. Klopt het dat er in de herstructureringsplannen nog geen ruimte voor zo'n jongerenvoorziening is gereserveerd?

3. Welke mogelijkheden ziet u om ruimte voor zo'n jongerenvoorziening alsnog aan de herstructureringsplannen toe te voegen?

4. Ziet u mogelijkheden om zo'n jongerenvoorziening te realiseren in (de directe omgeving van) het nieuw aan te leggen wijkpark, mogelijk in combinatie met andere daar geplande maatschappelijke functies?

Namens de fractie van de PvdA,

Marijke Lodeweegs en Jeroen Fritz
-----------------------

---- --



Ingezonden persbericht